•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Wild Target (2010)

Otkačena, dinamična i zabavna crnohumorna krimi-komedija "Divlja meta" britanskog scenarista, glumca i redatelja Jonathana Lynna, sigurno najpoznatijeg kao potpisnika scenarija hvaljenih i kod nas rado gledanih humorističkih serija "U autobusu", "Da, ministre" i "Da, premijeru", nepretenciozno je, inteligentno koncipirano, šarmantno, razigrano i zabavno ostvarenje.

Sredovečni Victor Maynard britanski je plaćeni ubica odrastao u seni stroge majke Louise i već neko vreme muči krizu identiteta. On je u poslu nasledio svog oca, zadatke izvršava precizno i izuzetno staloženo, a u slobodno vreme uči francuski i italijanski te uzgaja bonsai. Kad od klijenta Fergusona dobije zadatak da likvidira privlačnu kradljivicu i falsifikatorku umetničkih dela Rose, Victor i tom poslu pristupi krajnje ozbiljno. Ali njegove će planove poremetiti otkriće da je Rose meta i konkurentskih ubica predvođenih Hectorom Dixonom, zbog čega će devojci neočekivano priskočiti u pomoć. A sve će se dodatno zakomplicirati kad se Victoru i Rose neplanirano pridruži šeprtljavi Tony, mladi čuvar garaže koji će u Victoru naći zamenu za oca.

Reč je o filmu koji u određenoj meri crnim humorom, apsurdom i groteskom oponaša klasična ostvarenja poznatog studija Ealing, ali čiji se zaplet temelji na francuskoj farsi "Cible émouvante" autora Pierrea Salvadorija iz 1993. Humor podjednako izvire iz bizarnih situacija, kao i iz slikovitih i efektno otkačenih likova i njihovih odnosa obeleženih duhovitim dijalozima.

U glavnoj ulozi nastupa popularni Bill Nighy, karakterni glumac koji se jednako dobro snalazi i u zahtevnim dramskim i u ležernijim komičnim ulogama. Uz Emily Blunt, njegovi su partneri Rupert Grint, Rupert Everett i sve traženiji Martin Freeman, Bilbo Baggins iz trilogije "Hobit" Petera Jacksona. Efektnu filmsku muziku potpisuje nagrađivani Michael Price, a fotografiju David Johnson.

Žanr:komedija, krimi
Godina:2010
Reziser:Jonathan Lynn
Scenario:Lucinda Coxon, Pierre Salvadori
Uloge:Bill Nighy, Emily Blunt, Rupert Grint
Uzrast:PG-13
Studio:Magic Light Pictures, CinemaNX, Isle of Man Film
Zemlja:UK
Website:www.wildtargetmovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu