•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Odiseja' najbolji SF film svih vremena

Sto pedeset filmskih stručnjaka i zaljubljenika u naučnu fantastiku, uključujući nobelovca, ser Pola Nursa (Sir Paul Nurse), reditelje Giljerma del Tora (Guillermo), Rolanda Emeriha (Emmerich) i Alfonsa Suarona (Cuaron) te autora prema čijim je romanima nastala serija "Igra prestolja" Džordža Martina (George), odabralo je najbolje naučnofantastične filmove svih vremena.

Na toj listi prvo mesto zauzela je Kjubrikova (Kubrick) "2001: Odiseja u svemiru", koju slede kultni "Blade Runner" i prvi dio "Aliena" Ridlija Skota (Ridley Scott). Među prvih pet našli su se još Spilbergovi (Spielberg) "Bliski susreti treće vrste" te nastavak "Aliena" - "Aliens" reditelja Džejmsa Kamerona (James Cameron) iz 1986. godine.

Sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka izdvojile su se kao zlatno doba za naučnu fantastiku pa su se među prvih 100 našla čak 43 filma, a među prvih 10 čak osam iz tog perioda. Kada su u pitanju reditelji, izjednačeni su Spilberg i Kameron, svaki sa po pet filmova na popisu, dok je najbolje rangiran Ridli Skot, koji ima dva naslova u prvih pet "Aliena" i "Blade Runnera".

Najviše rangirana glumica je Sigurni Viver (Sigourney Weaver) sa šest filmova na popisu: "Alien", "Aliens", "Ghostbusters", "Avatar", "Galaxy Quest" i "WALL-E".

Na samom dnu popisa, na 100. mestu, našao se "Dan nezavisnosti" Rolanda Emeriha s Vilom Smitom (Will Smith) u glavnoj ulozi.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...