•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Umrla Lauren Bacall, holivudska ikona

Slavna američka filmska glumica Lauren Bacall umrla je u 89 godini, objavila je u utorak fondacija porodice Bogart.

Kako prenose agencije, holivudska ikona Bacall umrla je od posledica srčanog udara u svom domu u zgradi Dakota na Manhattanu u New Yorku.

"S dubokom tugom, a ipak s velikom zahvalnošću na njenom neverovatnom životu, potvrđujemo da je Lauren Bacall preminula", objavila je fondacija Bogart na svom Twitter računu.

Bacall je bila udata za slavnog glumca Humphreya Bogarta od sredine 1940-tih godina do njegove smrti 1957.

Lauren Bacall rođena je kao Betty Joan Perske 16. septembra 1924. u New Yorku u porodici jevrejskih imigranata iz Rumunije i Poljske. Nakon školovanja počela je karijeru modela i ubrzo se zahvaljujući svojoj lepoti našla na naslovnici tada jednog od najpopularnijih američkih časopisa za žene Harper's Bazaara.

Zapazio ju je reditelj Howard Hawks i ponudio joj glavnu ulogu u filmu "Imati i nemati" nasuprot tada već slavnom Bogartu 1944. godine.

To je bio početak ne samo jedne sjajne glumačke karijere nego i jedne od najvećih holivudskih ljubavnih priča, pošto se sledeće godine udala za Bogarta.

U partnerstvu s Bogartom snimila je hitove "Duboki san", "Mračni prolaz" i "Ostrvo Largo", a s Marilyn Monroe film "Kako se udati za milionera".

Tokom duge filmske karijere glumila je i u filmovima poput "Misery", "Dogville" i "Pret-a-Porter", a jedan od poslednjih većih angažmana bi joj je 2004. kad je u animiranom filmu "Pokretni dvorac" Hayaa Miyazakija dala svoj glas Veštici od Pustoši.

Lauren Bacall je imala dvoje dece s Bogartom i jedno s drugim mužem Jasonom Robardsom, s kojim je bila u braku od 1961. do 1969. godine.

Bila je sestrična bivšeg izraelskog predsednika Shimona Peresa – oni su deca dvojice braće i oboje su rođeni s istim prezimenom.

Website:avaz.ba
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...