•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film o LGBT zajednici podelio javnost u Albaniji

Prema rečima jednog od režisera, Eltona Bayhakua, ideja o stvaranju dokumentarca došla je nakon kontakta režisera i scenarista sa LGBT zajednicom, koja im je prezentovala svoje radove u poslednjih pet godina.

"Imali su neke slike, tekstove i snimke koji su bili zanimljivi i odlučili smo da možemo da uradimo dokumentarac. Počeli smo da stvaramo, da pišemo i tako smo radili sve vreme, dok nismo producirali film", kazao je Bayhaku napominjući kako je na filmu radio zajedno sa režiserkom Erionom Cami.

Film, kako kaže Bayhaku, privukao je publiku u bioskope, ali je i izazvao podeljene reakcije u Albaniji.

"Reakcije, kada je reč o mladim ljudima, bile su jako dobre. Sećam se, kada je bila premijera filma, dvorana je bila prepuna. Ljudi su bili tu kako zbog znatiželje tako i zbog podrške ovoj zajednici", kazao je.

Bayhak napominje kako je oduvek hteo biti deo Sarajevo Film Festivala.

"Ovo je prvi put da sam ovde i odlično se osećam. Sve je divno. Toliko puta sam slušao o SFF-u i moram reći da mi je jako drago što sam ovde", kazao je dodavši kako je ekipa filma zauzeta festivalom i da nema tako puno vremena za obilazak Sarajeva, koje im se na prvi pogled jako dopalo.

"Skandal" je prvi albanski film koji govori o LGBT (populacija homoseksualnih, biseksualnih i transrodnih osoba) zajednici. Radnja je smeštena u vreme vladavine komunizma u Albaniji.

Naslov filma predstavlja spoj dve albanske reči "ska što znači "nema" i "ndal" što znači "stani". Režiser filma kaže kako je "simbolika te dve reči zapravo priča o dva različita sveta".

Website:vijesti.ba
Podeli:



Preporucujemo