•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Indija zabranila prikazivanje filma o ubistvu Indire Gandi

Indijske vlasti su zabranile prikazivanje filma o ubistvu bivše indijske premijerke Indire Gandi uz ocenu da film veliča njene ubice i može da izazove nove proteste u zemlji.

Indijski vladin odbor, koji izdaje dozvole za prikazivanje filmova, ocenio je da film veliča dvojicu telohranitelja Sika, koji su ubili Indiru Gandu. Oni su to učinili u znak osvete, jer je pokušala da uguši pobunu koja je kulminirala vojnim napadom na Zlatni hram, svetilište Sika.

Film "Kaum De Heere" (Dijamanti zajednice) trebalo je da danas premijerno bude prikazan u indijskim bioskopima.

Predstavnica vladinog odbora Lila Samson izjavila je da su svi članovi odbora gledali film i zaključili da može da predstavlja opasnost za javni red i mir u Indiji.

"Indijske vlasti su ranije izrazile zabrinutost zbog prve dozvole izdate filmu i zatražile od odbora da preispitaju svoju odluku", rekla je Lila Samson.

"Ponovo smo gledali film i odlučili da ne može da bude pušten široj javnosti, jer bi to moglo da dovede do narušavanja javnog reda i mira. Film veliča ubice Indire Gandi kao i njihovo kasnije pogubljenje", rekla je članica odbora.

Jedan član odbora je u međuvremenu uhapšen jer je osumnjičen da je primio mito kako bi film dobio dozvolu.

Tokom saslušanja, član odbora je priznao da je primio 100.000 rupija (1.666 dolara) mita što je omogućilo da film dobije dozvolu koja je danas poništena.

Protagonisti filma su demantovali da su nudili novac odboru.

"Film je uravnotežen, a neki ljudi bespotrebno stvaraju kontroverzu", ocenio je producent filma Pardip Bansal.

Film se bavi pobunom u severnoj indijskoj državi Pandžab krajem 70-ih i početkom 80-ih godina kada su Siki tražili da budu priznati kao zasebna nacija. Indira Gandi je 1984. godine naredila da se uguši pobuna Sika koji su se zatvorili u svom hramu.

Iste godine je ubijena premijerka, a njeno ubistvo je dovelo do talasa nasilja u kojem je ubijeno više od 2.000 Sika.

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...