•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Varvari (2014)

Varvari je srpski film iz 2014. godine, debitantsko ostvarenje Ivana Ikića.

Film je svoju premijeru imao 6. jula 2014. godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, a premijeru u Srbiji 24. jula 2014. godine na Festivalu evropskog filma na Paliću.

17. februara 2008. Kosovo je proglasilo nezavisnost, a Vlada Srbije odlučuje da u Beogradu organizuje veliki protest, kako bi građani Srbije izrazili svoj protest zbog toga.

Luka, problematični tinejdžer na pragu punoletstva, odrasta u Mladenovcu, devastiranom industrijskom mestu na obodu Beograda, gde, zajedno sa svojim najboljim drugom Flešom, vodi navijače lokalnog fudbalskog kluba. Luka, prilikom nenajavljene posete socijalne radnice, saznaje da je njegov otac, za koga je verovao da je nestao na Kosovu, zapravo živ i da se raspituje za njega preko centra za socijalni rad, ali da to njegova majka skriva od njega. Rastrzan između porodičnih problema, pritiska uslovne osude i osećanja prema devojci koju ne može da ima, Luka puca i slomi nogu fudbaleru lokalnog kluba, zbog čega padne u nemilost ljudi kojima je propala investicija i koji žele osvetu zbog toga, te se čak i njegovi prijatelji počinju distancirati od njega.

Kada Lukina navijačka grupa krene organizovano za Beograd na protest protiv otcepljenja Kosova, on koristi priliku da pobegne iz grada i krene u potragu za ocem. Dok huligani na beogradskim ulicama demoliraju sve pred sobom Luka pokušava da skupi snagu za sudbonosni susret sa svojim ocem koji ga odavno napustio.

Žanr:drama
Godina:2014
Reziser:Ivan Ikić
Scenario:Ivan Ikić
Uloge:Željko Marković, Nenad Petrović, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović
Award:3 nagrade i 2 nominacije
Studio:SENSE Production, OR, Film Center Serbia
Zemlja:Serbia
Website:senseproduction.rs/barbarians.html
Jezik:Srpski
Trajanje:87 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...