•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bogat repertoar Kupina bioskopa!

OVE FILMSKE NEDELJE U BIOSKOPU KUPINA MOŽETE POGLEDATI BLOCKBUSTER LAVIRINT-NEMOGUĆE BEKSTVO, FRANCUSKU KOMEDIJU100% KAŠMIR I ISTORIJSKI SPEKTAKL ĆIRILO I METODIJE-SLOVENSKI APOSTOLI.
PREMIJERE FILMOVA SU U ČETVRTAK 18. SEPTEMBRA A NASTAVLJAJU SA PRIKAZIVANJEM I NA REDOVNOM REPERTOARU.

LAVIRINT-NEMOGUĆE BEKSTVO
Tomas se budi u liftu, u trenutku zna samo svoje ime. Upoznaje mladiće koji preživljavaju na “proplanku” već dve godine, pokušavajući da pronađu način da pobegnu kroz lavirint koji okružuje njihov životni prostor. Mladići sami uzgajaju hranu i obezbeđuju osnovne stvari za život. Svakih trideset dana u zajednicu stiže novi mladić. Njihov svet počinje brzo da se menja nakon što u njega dospe devojčica sa čudnom porukom.

100% KAŠMIR
Aleksandra ima fantastičnog muža Sirila, fantastičan stan pored reke u Parizu, fantastičnog ljubavnika, fantastičan posao (glavni urednik ELLE magazina). Ukratko, ima sve… osim krajnjeg dodatka – deteta. Uz njenu standardnu dobru sreću, usvajanje će proći bez ikakvih problema. Sedmogodišnji Aleksej će doći iz Rusije u ovaj savršeni dom. Ali on nije sladak kao i sve ostalo…

Rediteljka Valeri Lemersije o filmu 100% KAŠMIR je rekla:

Film je snimljen prema stvarnom događaju. Američki par je usvojio ruskog dečaka od 7 godina. Vratili su ga avionom za Moskvu, sa ceduljom u džepu na kojoj je pisao da im ne odgovara. Kada sam čula ovu vest na radiju, bacila sam tekst na kome sam radila i odlučila da od ove užasne priče napravim komediju.“


ĆIRILO I METODIJE-SLOVENSKI APOSTOLI
Sveti Ćirilo i Metodije, Vizantijska braća rođena u devetom veku, u istoriji poznati kao značajni hrišćanski misionari. Njihovo delovanje je značajno uticalo na kulturni razvoj svih slovenskih nacija zbog čega su ih i zvali – slovenskim apostolima. Sa namerom da hrišćansku veru šire među slovenskim narodima na slovenskom jeziku stvorili su novo pismo – glagoljicu, prvi slovenski alfabet, koji će koristiti za prevođenje Starog zaveta i crkvenih knjiga, zbog čega ih je crkva izjednačila sa svecima.Na taj način stovrili su prvi slovenski književni jezik i postavili temelje slovenskoj književnosti. Zbog značaja za hrišćanstvo, njihov dan se obeležava i u pravoslavnom i u katoličkom kalendaru, a proglašeni su Svetim zaštitnicima Evrope.
Odrastavši u Solunu koji je u tom periodu okružen Slovenima braća Ćirilo (Konstantin je svetovno ime) i Metodije obrazovani na vizantijskom dvoru, a dobro poznajući slovenski jezik dobijaju od vizantijskog cara Mihajla poslanstvo u Moravskoj, a na molbu moravskog kneza Rastislava, koji bojeći se uticaja koji su širili franački sveštenici i nemačkog cara Ludviga, obraća se za pomoć Vizantiji. Na tom putu, pored veoma uticajnih protivnika koji su zagovarali trojezično propovedanje vere, stekli su veliki broj učenika koji su nastavili njihovu misiju pogotovo na teritoriji današnje Makedonije, Srbije, Crne gore i primorskog dela današnje Hrvatske. U slavu svojih slavnih učitelja, jedan od učenika, Kliment, sastavlja novu azbuku ĆIRILICU koju i danas koristimo.
Povodom obeležavanja 1150 godina njihovog rada nastala je ova drama, koja želi da ovekoveči njihov rad i značaj. Film je osim veličine projekta značajan i zbog toga što su ga zajedno pomogli pravoslavna crkva i katolička crkva, kao i mnoge slovenske institucije. Kvalitet i relevantnost garantuje nesebična stručna pomoć poznatih istoričara i predstavnika crkava.
Film je sniman na lokacijama u Češkoj, Slovačkoj, Italiji, Turskoj i na Kipru.
Reditelj Petr Nikolaev je rođen u Pragu gde je i završio Akademiju umetnosti. Svojim izuzetnim radom privukao je pažnju još studentskim projektima zahvaljujući kojim je zaslužio da postane prvi dobitnik „Maksim“ nagrade za najbolji studentski rad u istoriji fakulteta. Tokom karijere je živeo i radio u Francuskoj gde je, između ostalog, režirao i obrazovni program.
„Ćirilo i Metodije“ je njegov sedmi dugometražni film.


KOMPLETAN REPERTOAR KUPINA BIOSKOPA ZAINTERESOVANI MOGU POGLEDATI NA NAŠEM SAJTU:

18.9-20.9.
15.00 Avioni: hrabri vatrogasci 3D
15.30 Povratak u Oz 3D

16.15 Nindža kornjace 3D
17.30 Cirilo i Metodije
18.00 SPANSKI FILM
19.00 Lusi
20.00 Indijski zacin na francuski nacin
20.30 Lavirint: nemoguce bekstvo
22.00 Lavirint: nemoguce bekstvo
22.30 100% kasmir


21-24.9.
15.00 Avioni: hrabri vatrogasci 3D
15.30 Povratak u Oz 3D

16.30 Povratak u Oz 3D
17.30 Cirilo i Metodije
18.15 Nindža kornjace 3D
19.00 Lusi
20.00 Indijski zacin na francuski nacin
20.30 Lavirint: nemoguce bekstvo
22.00 Lavirint: nemoguce bekstvo
22.30 100% kasmir


DODATAK ZA VIKEND
11.00 Avioni: hrabri vatrogasci 3D
12.00 Povratak u Oz 3D
12.30 Nindža kornjace 3D
13.30 Povratak u Oz 3D

REZERVACIJE: 018 520 434
NE ZABORAVITE: PONEDELJAK = KUPINADAN ! :)
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...