•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Prvi ozbiljan favorit u trci za Oscara

U poslednjih pet godina pokazalo se da su dobitnici nagrade publike na Toronto film festivalu, uključivši i prošlogodišnju dramu '12 godina ropstva', osvojili kasnije i Oscara u kategoriji najboljeg filma. Stoga ni ne čudi što je s velikim nestrpljenjem dočekana vest o novom laureatu publike u Torontu.

Objavom pobednika prema izboru gledaoca ovog festivala po prvi put ove godine su počele špekulacije o mogućim kandidatima za Oscara napokon dobile prvo konkretno ime i dovele biografski triler hvaljenog norveškog režisera s holivudskom adresom Mortena Tylduma, 'The Imitation Game', na vodeću poziciju na kladionicama.

Radi se o nagradi o kojoj odlučuju isključivo posetioci ubacivanjem ulaznica u glasačke kutije ili on line. Zanimljivo je da gledaoci Toronto film festivala imaju vrlo sličan ukus kao i Američka akademija filmskih umetnosti i znanosti. Od 1976. od kada se festival održava, gotovo svaki film koji je publika nagradila u Torontu kasnije je odneo i Zlatni kip. Sve zajedno, osvajači nagrade publike Toronto film festivala do sada su bili 122 puta nominovani za Oscara, od čega je njih 12 bilo nominovano u kategoriji najboljeg filma, a 9 u kategoriji najboljeg filma sa neengleskog govornog područja. 43 nominovana filma su i osvojila Oscara zbog čega je Toronto film festival dobio reputaciju prve najvažnije stanice Oscar trke.

Ovogodišnji pobednik, 'The Imitation Game', je snimljen prema istinitoj priči Alana Turninga, Britanca koji je tokom Drugog svetskog rata uspeo dekodirati šifrirani komunikacijski sistem koga su Nacisti koristili u međusobnoj komunikaciji. U glavnim ulogama se pojavljuju Benedict Cumberbacht i Keira Knightley.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...