•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Serija Poroci Majamija proslavila 30. rođendan

Američka televizijska serija "Poroci Majamija" (Miami Vice) proslavila je 30 godina od prvog emitovanja krajem septembra 1984. godine.

"Ta policijska serija je podstakla da Majami od opasnog postane seksi i opušten grad", ocenio je Bili Korben, reditelj dokumentarnog filma o kriminalu u Majamiu od 1970. do 1980. godine.

Autori serije snimili su pet sezona koje su prikazane u SAD do 1989. godina, a kasnije širom sveta.

Korben smatra da je serija snimljena u kontekstu tadašnjeg imidža grada punog kriminala, s Donom Džonsonom i Filipom Majklom Tomasom u ulogama policajaca.

Serija "Poroci Majamija" dobila je nekoliko grada Emi i Zlatnih globusa i stvorila novu sliku grada, koja je tada bila nepojmljiva za većinu stanovnika, smatraju filmski kritičari.

Za razliku od drugih policijskih serija, u "Porocima Majamija" su vidljivi uticaji "novotalasne" muzike i kulture.

Serija je upamćena po intenzivnoj i inventivnoj upotrebi muzike i vizuelnih efekata i smatra se jednom od najuticajnijih televizijskih serija svih vremena.

Američki reditelj Majkl Men je 2006. godine snimio istoimeni film inpirisan tom serijom.

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...