•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Više serija sa LGBT likovima na američkim TV stanicama

Američke televizije su povećale prostor i poboljšale način na koji prikazuju pripadnike LGBT populacije, prema studiji koja je objavljena ovih dana.

Televizijske mreže promovišu razumevanje života gejeva nekim od "najinkluzivnijih programa do sada", ali još treba da se "bore da u svoje programe uvrste i transrodne sadržaje", smatra Sara Kejt Elis, predsednica nevladine organizacije za praćenje medija - GLAAD, koju su osnovali pripadnici LGBT populacije u medijima.

U izveštaju GLAAD dodaje da je sveukupan prodor pripadnika LGBT populacije doprineo društvenim i političkim koracima koji uključuju i legalizaciju istopolnih brakova u nekim državama SAD, kao i okončanje zabrane da se pripadnici vojske otvoreno deklarišu kao gejevi.

GLAAD je procenio da će u sezoni 2014-15. najverovatnije 3,9 odsto ili 32 od 813 likova iz serija koje se redovno emituju u udarnim terminima na televizijama u SAD biti lezbejke, gejevi ili biseksualci.

To predstavlja povećanje u odnosu na prošlogodišnjih 3,3 odsto, ali je i manje nego 4,4 odsto LGBT likova u serijama koje su se prikazivale 2012.

Među televizijama u SAD koje imaju najviše sadržaja u kojima se promovišu pripadnici LGBT populacije prednjači Foks sa 6,5 odsto, a prati ga ABC sa 4,5 odsto i NBC sa 3,8 odsto.

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu