•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Boljšoj sezona 2014/2015, uživo u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Legenda o ljubavi, Boljšoj, 2014
Prenos uživo
Nedelja, 26. oktobra u 16 časova
Trajanje: 180 minuta

Ova divna priča o zabranjenoj ljubavi, žrtvi, ljubomori i patnji vraća se u Boljšoj nakon desetogodišnjeg odsustva. Legenda o ljubavi jedno od najranijih koreografskih dela ruskog majstora Jurija Griogoroviča, koje, kroz priču dve heroine, otkriva večni konflikt ljubavi i dužnosti.
Uz plesne pokrete, set i kostime inspirisane Srednjim Istokom, ovaj zadivljujući balet svoju priču priča isključivo plesom, dodatno obogaćenim talentom baletske trupe Boljšoj Teatra.

Faraonova kći, Boljšoj, 2014
Balet snimljen 25. novembra 2012.
Nedelja, 23. novembra 2014. u 16 časova
Trajanje: 150 minuta

Zaplet ove raskošne produkcije je delimično vezan za novelu Teofila Gotje (Théophil Gauthier) Roman Mumije. Od francuskog koreografa Pjera Lakota Boljšoj Teatar je 2000. godine ekskluzivno naručio ponovno oživljenje ove moćne egipatske freske, pri čemu je briljantno unesen novi život u ovo zaboravljeno remek delo.
Uz egzotičnu pozadinu, impresivne povorke, spektakularne varijacije i kadrove, ova veličanstvena orijentalna fantazija iz 19. veka je jedna od najznačajnijih produkcija s Boljšoj repertoara. Glavne uloge su u izvođenju prvaka baleta Svetlane Zaharove, Nine Kapcove i Ruslana Skvorcova.


Bajadera, Boljšoj, 2014
Balet snimljen 27. januara 2013.
Nedelja, 07. decembar 2014. u 16 časova
Trajanje: 165 minuta

La Bayadère (naziv se odnosi na indijsku egzotičnu plesačicu) je ključno djelo u klasičnom repertoaru, a ovdje se radi o veličanstvenoj produkciji. Priča o nemogućoj ljubavi Nikije i Solora je smeštena u raskošnu, tajanstvenu Indiju.
Koreografija Marijusa Petipe, ovde u novoj scenskoj verziji Jurija Grigoroviča je izuzetna; scena poznata kao Kraljevstvo sena je jedna od najslavnijih u istoriji baleta. Prvakinje baleta Svetlana Zaharova i Marija Aleksandrova unose život u likove ovog romantičnog baleta.


Krcko Oraščić, Boljšoj, 2014
Prenos uživo
Nedelja, 21. decembar 2014. u 16 časova
Trajanje: 140 minuta

Bazirano na Hofmanovoj priči, „Krcko Oraščić“ je jedan od najvećih klasika na svetu. Uz legendarnu muziku P.I. Čajkovskog, i očaravajuće setove i kostime, ova prelepa bajka istražuje univerzalne teme o ljubavi, moći i zlu.
Ova verzija koreografije, koju je Juri Grigorovič stvorio za Boljšoj, puna je romantičnih i psiholoških razmišljanja o idealnoj ljubavi. Plesači Boljšoj Teatra su je maestralno interpretirali, ona će opčiniti celu porodicu tokom svečane sezone, dokazujući da niko nikad nije dovoljno mlad ili dovoljno star da bi propratio Krcka Oraščića.



Labudovo jezero, Boljšoj, 2015
Prenos uživo
Nedelja, 25. januar 2015. u 16 časova
Trajanje: 160 minuta

Velika legenda o zagonetnoj labud-ženi je jedna od najromantičnijih baletskih klasika, koja je na odgovarajući način smešten u eru otmenih romansa i karakterističnim po eleganciji, stilu i harmoniji.
Sa čuvenim lirskim uspehom P.I. Čajkovskog, „Labudovo jezero“ prikazuje tragičnu ljubav između princeze Odete i princa Zigfrida, i da će bez sumnje biti izvedena do savršenstva pomoću neuporedive virtuoznosti velikog ruskog Boljšoj baleta. Ovo univerzalno i očaravajuće remek delo ljubavi, prevare i drame se mora pogledati.


Romeo i Julija, Boljšoj, 2015
Balet snimljen 12. maja 2013.
Nedelja, 08. mart 2015. u 16 časova
Trajanje: 135 minuta

Vanvremenska priča Vilijema Šekspira, napisana 1595. godine, oduzima dah koreografijom i sjajnim uspehom Sergeja Prokofjeva. Njegovim poznatim melodijama, ritmičkom raznovrsnošću i univerzalnim temama, ova priča o nemogućoj ljubavi ostaje vanvremenski favorit, i ona je jedan od svetskih najpopularnijih baleta.
Zvezdani nastupi Aleksandra Volčkova i Ane Nikuline dali su poseban sjaj ovom remek delu, učinivši besmrtnu priču o ljubavnicima iz Verone nezaboravnim iskustvom.


Ivan Grozni, Boljšoj, 2015
Prenos uživo
Nedelja, 19. april 2015. u 17 časova
Trajanje: 135 minuta

Oslanjajući se na muziku koju je komponovao Prokofjev za Ajzenštajn film 1944., „Ivan Grozni“, je delo u istinskom stilu Boljšoj Teatra. Moćna i fascinantna epska drama Jurija Grigoroviča, kontroverzna vladavina Ivana Groznog, opisuje događaje u Rusiji u 16. veku vizuelno zapanjujućim scenama. Njegova koreografija, puna energije, snage i divljih pokreta, takođe uključuju veliku milost i krhkost u ženskim ulogama.
Mešavina osećajno klasičnog i moćno karakterističnog plesa kreira liriku bogatu bojama srednjovekovne Rusije. Nedavno obnovljen, Ivan Grozni je suštinski deo repertoara kompanije, klasik 20-tog veka i divno pozorišno iskustvo.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....