•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počinje filmski festival 'Slobodna zona'

Jubilarni 10. put u Nišu će biti održan Festival angažovanog filma „Slobodna zona“. Od petka 7. novembra do srede 12. novembra biće prikazano ukupno 11 igranih i dokumentarnih filmova koji se bave ljudskim pravima.

Orvaranju Festival je u bioskopu „Vilin grad“ i tada će biti film „20 000 dana na Zemlji“, dok će ostale projekcije biti prikazivane u Niškom kulturnom centru i to svake večeri po dve – od 19 i 21 sat.

„Film koji će otvoriti festival u središtu pažnje ima priču o čuvenom muzičaru Niku Kejvu. Od ostalih 10 filmova posebno bih izdvojio dva – ‘So zemlje’, koji će biti prikazan druge festivalske večeri i govori o čuvenom fotografu koji je bio svedok, između ostalog, i raspada Jugoslavije, i film ‘Pleme’, koji je ceo na znakovnom jeziku, a biće prikazan na zatvaranju festivala“, preporučio je Dejan Dabić, filmski urednik u Niškom kulturnom centru.

Filmovi koje će zainteresovani moću da pogledaju u „Slobodnoj zoni“ prikazivani su i nagrađivani na svetskim filmskim festivalima, pa su se s toga našli i na reprtoaru ovog festivala.

„Ljudska prava se ponekad pogršno tumače, ali je ovaj festival ono što je potrebno da ispravi sliku jer ljudska prava kroz film dobijaju pravo lice. Međutim, tačno je da svet ne menjaju filmovi o ljudskim pravima, već svet menjaju oni koji gledaju ove filmove“, rekao je Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava Niš.

Ono što je vrlo bitno jeste da se Festival od ove godine održava paralelno sa beogradskim i novosadskim, a sve do prošle godine „Slobodna zona“ je u naš grad dolazila kao turneja, nakon nekih drugih gradova.

Cena ulaznice za 1. veče je 250 dinara i možete je kupiti u bioskopu Vilin grad. Ulaznice za ostale festivalske večeri možete kupiti u Niškom kulturnom centru po ceni od 100 dinara za svaki film. Ceo program možete pogledati ovde.

Organizatori Filmskog festivala „Slobodna zona“ su Niški kulturni centar i Odbor za ljudska prava Niš.

Website:superradio.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...