•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Završen 12. Tirana International Film Festival

U bioskopu "Milenium" u Tirani održana ceremonija dodele nagrada na dvanaestom Tirana International Film Festivalu (TIFF), koji je počeo 3. novembra, a na kojem je predstavljeno 83 kratkometražnih filmova iz celog sveta.

Pored nagrade publike, koju je osvojio singapurski film "Crossing", reditelja Amos Ezra Katza, posebna nagrada za najbolji balkanski film pripala je bosansko-hercegovačkom koprodukcijskom kratkometražnom filmu "Holiday at the seaside", rumunske rediteljke Cristine Grosan, koji je snimljen u okviru projekta "Sarajevo grad filma".

Prema organizatorima, nagrada je ovom filmu pripala pre svega zbog tačnosti u opisu stvarnosti problema adolescencije, zbog samog scenarija, narativnog stila i ritma, imajući u obzir uslove pod kojim balkanski producenti rade.

Ovogodišnji festival, poznat kao festival kratkometražnih filmova, obogaćen je i posebnim programom posvećenom dugometražnom filmu. Nagrada u ovoj kategoriji pripala je italijanskom filmu "Prodavač lekova".

Interesovanje za Tirana International Film Festival svake godine raste. Tako je ove godine apliciralo 5,464 filmova iz 107 zemalja, za razliku od prošle godine kada je prijavljeno 1.200 filmova iz 92 zemlje.

Website:vijesti.ba
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...