•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa' prikazani u Los Andjelesu

Pred prepunom dvoranom Wilshire Screening Room na Beverli Hilsu, sinoć je po kalifornijskom vremenu, prikazan film Nikole Vukčevića Dečaci iz ulice Marksa i Engelsakoji je zvanični crnogorski kandidat za nagradu Oskar.

Uz članove Američke filmske akademije, goste iz Britanske filmske akademije (BAFTA) i organizatore projekcije iz European film promotion-a, u publici je bilo i dosta iseljenika sa prostora Balkana koji su vidno emotivno ispratili film. Posle projekcije, reditelj Nikola Vukčević i producent Ivan Đurović, uz uvodničara Džoa Muehlbergera iz EFP-a, odgovarali su na pitanja publike i vodili prisan razgovor kojim je sumirana uspešna noć za balkansku kinematografiju u samom središtu američke filmske industrije. Razgovaralo se o filmu, njegovim likovima, dramskim motivima, kao i o Balkanu i percepciji dobra i zla. Reditelj Vukčević se zahvalio na dirljivim emocijama iz publike, naglasivši da je ovo lep trenutak uspeha za sve koji su radili na „Dečacima“ i da je svestan koliko od samog filma, zapravo, najmanje zavisi ostatak procedure nominacije za Oskara i da sve što sledi u tom pravcu očekuje rasterećen od bilo kakvog imperativa plasmana. „Zadovoljan sam postignutim i zahvalan za sve što su „Dečaci“ doneli u prethodnih nekoliko meseci i samo učestvovanje u kandidaturi Američke filmske akademije izuzetno je proširilo međunarodnu percepciju filma. U ovom trenutku je to veliki benefit, naročito ukoliko se uzme u obzir da će uskoro krenuti bioskopska distribucija širom Balkana“, dodao je Vukčević.

Podsetimo, „Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa“ su premijerno prikazani na Hercegnovskom filmskom festivalu na kome su osvojili nagrade za najbolju režiju i kameru. Film je, zatim, prikazan na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, gde je Branka Stanić nagrađena Poveljom za najboljeg stranog glumca, ravnopravno sa Brankom Đurićem-Đurom. Usledio je festival u Leskovcu na kome je film osvojio specijalnu nagradu žirija za režiju. Na nedavno održanim Mojkovačkim filmskim susretima, „Dečaci“ su osvojili čak tri nagrade – najbolja ženska uloga (Ana Sofrenović), najbolja ženska sporedna uloga (Branka Stanić) i najbolja muška sporedna uloga (Mišo Obradović, ravnopravno sa Sergejem Trifunovićem za ulogu u filmu „Mali Budo“).

Uloge u „Dečacima“ tumače Momčilo Otašević, Goran Bogdan, Ana Sofrenović, Branka Stanić, Nebojša Glogovac, Branimir Popović, Petar Božović, Filip Đuretić, Mišo Obradović, Emir Hadžihafisbegović, Anđela Mićanović, Julija Milačić. Specijalni gosti su Damir Urban i Nenad Knežević Knez.

„Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa“ u Srbiji će se prikazivati od 27. novembra.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu