•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bryan Cranston igraće zabranjivanog scenarista

Zvezda megapopularne serije 'Breaking bad' Bryan Cranston pojaviće se u ulozi zabranjivanog američkog scenarista i pisca Daltona Trumboa o čijem životu iduće godine izlazi film, piše Entertainment Weekly.

Dalton Trumbo našao se na crnoj listi filmskih studija nakon što je odbio da odgovara na pitanja tokom ispitivanja Odbora Predstavničkog doma za antiameričke aktivnosti (vladin odbor za otkrivanje Amerikanaca s komunističkim vezama).

Trumbo, koji režira Jay Roach, prati priču njegovog suprotstavljanja komunističkom lovu na veštice na vrhuncu Hladnog rata, profesionalnog egzila koji je uključivao 11-mesečno zadržavanje u zatvoru zbog nepoštivanja Kongresa i o njegovoj borbi protiv moćne 'crvene' trač kolumnistice Heddae Hopper (Helen Mirren).

Trumbo je bio član komunističke partije tokom Drugog svetskog rata kada su Sovjeti bili glavni američki saveznik.

Dok je bio u egzilu napisao je nekoliko scenarija pod pseudonimima. Dvoje je osvojilo Oscare - Praznik u Rimu (Roman Holiday) i The Brave One. Kirk Douglas je 1960. učinio crnu listu manje važećom kad je objavio Trumbov rad na Spartaku.

Snimanje filma nedavno je završilo u New Orleansu, a trebao bi izaći 2015. U ulozi Trumbove žene Cleo naći će se Diane Lane, a Elle Fanning glumiće njihovu kćer Nikolu. Ostale uloge uključuju Johna Goodmana, Michaela Stuhlbarga, Louis C.K.-a i Alana Tudyka.

John McNamara potpisuje scenario za film koji se temelji na knjizi Brucea Cooka iz 1977.

Cranston je ove godine osvojio četvrti po redu Emmy za ulogu u seriji Na putu prema dole, a glumio je i u letnjem hitu Godzilla. Takođe, 58-godišnji glumac osvojio je Tonyja za ulogu američkog predsednika Lyndona Johnsona u brodvejskoj predstavi All The Way.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...