•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Footloose (2011)

Original iz 1984-e godine ni u kom slučaju nije „klasik“ žanra, kako se sada navodi, ali, takvo je vreme došlo da porediti original sa rimejkom, on izgleda kao klasik. Isti je slučaj sa Samanthom Fox. Osamdesetih ona je važila za smeće od pevačice, danas, kada su sve do jedne smeće na gomili, Samantha Fox bi mogla da se podvede pod alternativu.

Radnja filma je oduvek bila nebulozna tako da o njoj ne treba pisati. Ono čemu je film služio bile su muzičke numere koje su završavale na top listama MTV-a, dok je još bilo pristojno gledati ga. Naravno, uzbuđena uloga John Lithgowa bila je zabavna.

Ova verzija izgleda kao uramljena slika na kojoj se ništa ne dešava, i na kojoj su svi likovi, sa sve Dennis Quaidom, živi koliko i lica na toj slici. Ukoliko ste voleli poremećenost Lithgowa u ulozi prečasnog, umoriće vas ravnodušnost i nezainteresovanost Dennis Quida; čovek izgleda kao da su sebi ponavlja večno pitanje: „Još koliko imam do kraja ove scene?“

A sada o malom Kennyu Wormaldu. Momak nema besmislenu aroganciju Kevin Bacona, ali samim tim nema šta drugo ni da ponudi publici.

Julianne Hough, devojka mu, više igra nego što glumi, što možda i nije loša odluka reditelja, obzirom da slabo barata ovim drugim zanatom. (Ali zanimljivo da je u jednom seocetu nekakvo devojče sveštenika tako profesionalno naučilo da igra.)

Ono najneobičnije u filmu su upravo plesne numere, koje za razliku od nelagodnih, ali zabavnih iz originala, nekako postadoše čudno pitome sa nepriličnim korakom u melodramu. Čini se da svi idu od tačke A do B bez ikakvih iznenađenja po gledaoca, ili ikakvih novina, posebno u današnjem, tako prostačkom društvu i okruženju. A uz to, ni jedna originalna numera?! Još jedna razlika između dva naslova je što su numere iz prvog ostale upamćene, i poznate onima koji film nikada nisu odgledali, dok ove nemaju ništa šta ponude. A film, kao kazna, traje li traje...

Ostaje najveći problem što vam u ovom filmu nije stalo, ama, baš ni do koga! Lepi, ali nepotrebni ljudi na filmu, eto šta su svi oni. I svi podsećaju na glumce iz raznih TV serija, ili srednjoškolskih mjzikla. Ne savetujem vam da odgledate original, ali svakako da treba da propustite kopiju.

Naravučenije filma. Deci sve možeš da zabraniš, ali zabraniš li im da zaigraju, postadoše, svi do jednog, profesionalni plesači!

Žanr:Muzički, Drama, Rimejk
Godina:2011
Reziser:Craig Brewer
Producent:Craig Zadan
Uloge:Kenny Wormald, Julianne Hough, Andie MacDowell, Dennis Quaid
Uzrast:PG-13
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:footloosemovie.com/en_us/
Jezik:Engleski
Trajanje:113 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...