•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film 'Najlepša je zemlja moja' od 22. januara u bioskopima!

Film Najlepša je zemlja moja (My Beautiful Country) je priča o ljubavi Srpkinje i Albanca za vreme sukoba devedesetih na Kosovu. Kada se ranjeni vojnik OVK skloni u njenu kuću, Danica mora da odluči da li će da mu pomogne ili ne. Dirljivu ljubavnu priču u režiji Mikaele Kezele, bioskopska publika širom zemlje biće u prilici da gleda od 22. januara.

Radnja filma se odigrava tokom NATO bombardovanja i rata na Kosovu. Mlada udovica Danica (Zrinka Cvitešić), živi skromno sa dva sina boreći se da preživi u malom kosovskom selu blizu grada koji reka Ibar deli na srpski i albanski deo. Smrt njenog muža kojeg su ubili Albanci, ostavila je duboke tragove na porodicu. Mali Danilo (Miloš Mesarović) od tada ne govori, a Vlada (Andrija Nikčević) je postao osobenjak koji sanja da ima bicikl. Iznenada, teško ranjeni albanski vojnik OVK Ramiz (Mišel Matičević) pronalazi utočište u njenoj kući. Danica je u dilemi, da li da ga preda srpkim snagama ili da pokuša da mu spasi život. Danica počinje da ga leči, izlažući porodicu velikoj opasnosti. Između njih dvoje se rađa ljubav…

U filmu pored gore nevedenih glumaca igraju Ana Marković, Slavko Štimac, Miloš Timotijević, Ljubomir Bandović, Nebojša Ðorđević, Stela Chetković, Suzana Petričević, Nataša Marković, a kao specijalni gosti pojavljuju se Eva Ras i Bata Živojinović.

Slojevita priča o ljubavi, ratu, odrastanju dece pod NATO bombama sa osiromašenim uranijumom, ekstremizmu sukobljenih strana, ali i mogućnosti oproštaja i rađanja emocija snimljen je u koprodukciji Nemačke, Srbije i Hrvatske.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu