•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Džordž Lukas najbogatiji holivudski mogul

Singapurska agencija za istraživanje ultrabogataša Wealth-X proglasila je Džordža Lukasa za najbogatijeg holivudskog mogula, dok je Stiven Spilberg zauzeo tek treće mesto na listi.

Na spisku deset najbogatijih ljudi u Holivudu nema nijedne žene, a najmlađi među njima, producent Rajan Kavano (Američki gangster, Društvena mreža), ima 40 godina.

Na čelu liste je Džordž Lukas čije se bogatstvo procenjuje na 5,4 milijardi dolara, od kojih veći deo potiče od prodaje produkcijske kuće Lukasfilm Dizniju 2012.

Svoj pozamašni imetak Lukas duguje i režiji i produkciji filmova “Ratovi zvezda”.

Na drugom mestu je vremešni izraelski producent Arnon Milčan, koji je zaslužan za hitove poput “Bilo jednom u Americi” i “Zgodna žena” i čija produkcijska kompanija Nju Redžensi stoji iza filmova “Poverljivo iz L.A.”, Gospodim i gospođa Smit” i “Fantastični gospodin Foks”.

Treću poziciju drži Steven Spilberg, koji je pored uspešne rediteljske karijere zaslužan za čitavu seriju ostvarenja realizovana u studiju Drimvorks čiji je suosnivač.

Na začelju liste je, pak, reditelj dva najisplativija filma svih vremena – “Titanik” i “Avatar”, Džejms Kameron.

1. Džordž Lukas – 5,4 milijarde dolara

2. Arnon Milčan – 5,2 milijarde dolara

3. Stiven Spilberg – 3,3 milijarde dolara

4. Ostin Herst – 1,9 milijarde dolara

5. Rajan Kavano – 1 milijarda dolara

6. Džefri Kacenberg – 910 miliona dolara

7. Tomas Tul – 870 miliona dolara

8. Džeri Brukhajmer – 850 miliona dolara

9. Stiv Tiš – 720 miliona dolara

10. Džejms Kameron – 670 miliona dolara.

Website:tanjug.rs
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu