•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Skerlić nagrađen za film 'Top je bio vreo' u Indiji

Na Noida internacionalnom filmskom festivalu u Delhiju (Indija) reditelj Boban Skerlić je dobio nagradu za najbolju režiju za film "Top je bio vreo", obavestio je producent Tihomir Stanić.

Film je snimljen po romanu Vladimira Kecmanovića, u produkciji "Drina filma" iz Beograda i "Balkan filma" iz Republike Srpske.

U fokusu upečatljive i potresne filmske priče nalaze se deca koja su nedvosmisleno i nazasluženo trpela tokom opsade Sarajeva 1994. godine. Na velikom platnu, Skerlić oživljava živu i tešku ljudsku dramu o ljudima koje je rat i zatekao i zakovao u stambenoj zgradi u kojoj su, koliko do juče, prilično mirno i skromno živeli, a sada strepe od topovskih granata, ali i od lokalnih uniformisanih branilaca grada.

Na Međunarodnom festivalu ratnog filma u Sevastopolju Skerlić je dobio nagradu za najbolju režiju.

Nagrade za kameru, glavnu žensku ulogu, kostim, režiju i montažu osvojene su na "Sofestu". Na "Sinema sitiju" u Novom Sadu nagrađen je mladi glumac Muhamed Dupovac, a Anita Mančić na festivalu u Nišu, dok je u Vrnjačkoj Banji "Top je bio vreo" osvojio nagradu publike.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....