•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

87. dodela nagrade Oscar...

Ceremonija dodele 87. po redu prestižne filmske nagrade Oscar biće održana u Hollywoodu u nedelju, 22. februara u 19 sati po lokalnom vremenu (oko 4 sata u noći sa nedelje na ponedeljak po našem vremenu).

Snimak ceremonije će prenositi brojne TV kuće u čak 225 zemalja sveta, a ovogodišnju dodelu Oscara će voditi Neil Patrick Harris.

Za najbolji su film ove godine nominovana sledeća ostvarenja: "American Sniper" (o kojem se u zadnje vreme dosta govori i piše kao o ovogodišnjem pobedniku), "Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)", "Boyhood", "The Grand Budapest Hotel", "The Imitation Game", "Selma", "The Theory of Everything" i "Whiplash".

Gumci koji se takmiče za Oscara za glavnu mušku ulogu su: Steve Carell za ulogu u filmu "Foxcatcher", Bradley Cooper "American Sniper", Benedict Cumberbatch "The Imitation Game", Michael Keaton "Birdman or the Unexpected Virtue of Ignorance" i Eddie Redmayne "The Theory of Everything".

Za glavnu žensku ulogu ove su godine nominovane: Marion Cotillard za ulogu u filmu "Two Days, One Night", Felicity Jones "The Theory of Everything", Julianne Moore "Still Alice", Rosamund Pike "Gone Girl" i Reese Witherspoon "Wild".

Listu svih nominacija možete pogledati ovde.


Oscar je ime za slavnu američku filmsku nagradu Academy Award koju svake godine dodeljuje Akademija filmskih umetnosti i nauka kako bi odala počast ostvarenjima profesionalaca u filmskoj industriji, uključujući reditelje, producente i scenariste.

Formalna svečanost na kojoj se nagrade dodeljuju je među najstarijim, najpoznatijim, najprestižnijim i najgledanijim filmskim svečanostima u svetu, a prva dodela Oscara održana je 16. maja 1929. u Hollywoodu kako bi se odala počast filmskim dostignućima 1927. i 1928.

Nagrada se dodeljuje u više kategorija, a zaključno sa 80. dodelom Oscara održanom 2008, podeljeno je ukupno 2696 Oscara.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....