•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Da li će Lars von Trier nastaviti da snima filmove?

Za sve one kojima je zahtevan i pomalo radikalan opus danskog reditelja Larsa von Triera omiljena razonoda stižu teške vesti.

Naime, slavni reditelj je iznenada prekinuo medijsko ćutanje koje je započelo još 2011. godine nakon velikog skandala u Cannesu. Podsetimo se, reditelj je tokom promocije svog novog filma Melanholija tokom novinarske konferencije za štampu dao neoprezne i jako uvredljive izjave o nacistima. Iako je izjave povukao i izvinio se za svoje, kako navodi, jednostavno neukusne šale u ljutnji je prekinuo sve odnose s novinarima.

U razgovoru s novinarima danskog portala Politiken Lars von Trier je otkrio svoju borbu sa zavisnošću i kako je ona uticala na njegov život i rad. Ova ispoved mogla bi se iskoristiti kako bi se donekle osvetlilo njegovo povremeno neprimereno ponašanje.

Iako je trenutno trezan i čist, reditelj je priznao kako je dugi niz godina bio zavistan od alkohola i droga. Sveobuhvatnost zavisnosti o štetnim supstancama vidljiva je u tome što su, kako sam reditelj priznaje, sva njegova dela napisana pod uticajem nekog vida opojnih sredstava.

Takođe, razotkrio je kako je sasvim uobičajen proces njegovog stvaranja podrazumevao pomoć u vidu popijene boce votke. Sada kad se uspešno otreznio i prošao program borbe sa zavisnošću strahuje za svoju dalju karijeru.

Paralelni svet, kako ga sam von Trier naziva, u koji je ulazio kako bi stvarao svoje filmove bio je potpomognut drogama i alkoholom te se sada nalazi u razdoblju nesigurnosti i bojazni oko kvaliteta i vrednosti njegovih budućih ostvarenja. Pritom se upoređuje s Rolling Stonesima i Jimijem Hendrixom koji su svoje najbolje radove ostvarivali pod uticajem alkohola ili droge.


Svoje poslednje filmove Nimfomanka deo 1. i Nimfomanka deo 2. napisao je trezan, a čini se kako publika nije primietila bitnu razliku.

Usprkos tome što sam reditelj mislio o svome talentu i izvoru inspiracije za rad, ne možemo se složiti s njegovim razlozima za bojazan. Ne sumnjamo kako će uskoro povratiti svoje samopouzdanje i nastaviti punim korakom napred.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...