•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počinje snimanje rimejka filma 'Valter brani Sarajevo'

Snimanje rimejka filma "Valter brani Sarajevo" počeće ove godine nakon što će krajem maja biti održana audicija za glumce i izabran novi Valter koji će u toj ulozi naslediti Velimira Batu Živojinovića.

Kako prenosi Tanjug, realizaciju tog rimejka najavio je Vinko Grubišić, predsednik Uprave Jadran filma, nositelja tog projekta, u kojem učestvuju partneri iz Kine, ali i saradnici iz zemalja bivše Jugoslavije, Australije i Nemačke.

Film će se snimati u dve verzije, a snimljeni materijal iskoristiće se i za televizijsku seriju.

Grubišić je podsetio da je originalni film u režiji Hajrudina Krvavca iz 1972. bio žanrovski klasik koji je imao senzacionalan uspeh u Kini, ocenivši da je adaptacija 'Valtera' za novo doba u kreativnom smislu bila vrlo izazovan i težak zadatak.

Jadran film je inicijator celog projekta od 2006. odnosno 2007. kada je bio predstavljen na Sarajevo Film Festivalu i nakon više godina pregovora sa stranim partnerima rimejka "Valtera" je ušao u završnu fazu.

'Pakovati' taj projekat bilo je vrlo komplikovano i teško, istaknuo je Grubišić i dodao da je o stranim partnerima i njihovim ulaganjima u taj projekt još prerano govoriti.

Po njegovim rečima, rimejk će se snimati u Sarajevu na autentičnim lokacijama, ali i u zagrebačkim studijima Jadran filma, u zavisnosti od planirane dve verzije novog "Valtera".

"U prvoj verziji Jadran film i partneri iz Sarajeva vode glavnu reč, u drugoj verziji filma nećemo imati tako značajnu ulogu jer smo za taj projekt, a naročito za drugu verziju, zainteresovali važne i velike strane partnere", kazao je Grubišić.

On je ukazao da se trenutno usklađuju kreativne izvedbe i finansijska ulaganja u obe planirane verzije.

Rimejk će, dodao je Grubišić, verno slediti duh originala, ali će imati i neke elemente koji ga približavaju percepciji današnjeg gledaoca i u nekom smislu će imati veze i s poslednjim ratom na ovim prostorima.

Audicija će biti otvorena za sve glumce s područja bivše Jugoslavije.

U pripremama za novi film producenti nisu kontaktirali prvog nositelja naslovne uloge Batu Živojinovića, ali će svi koji su se pojavljivali u originalu na neki način biti prisutni u rimejku.

Film "Valter brani Sarajevo" romansirana je priča o antifašističkom pokretu u okupiranom Sarajevu tokom Drugog svetskog rata i legendi pokreta otpora Vladimiru Periću Valteru.

Bio je među najgledanijim filmovima ikada u Kini, a prema nekim procenama pogledalo ga je skoro milijardu ljudi.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...