•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rađanje nove SF franšize

Delo Večni rat nagrađivanog pisca naučne fantastike Joea Haldemana dobiće svoju prvu ekranizaciju. "Večni rat" je objavljen 1975. godine i ovenčan je brojnim žanrovskim nagradama među kojima se ističu Nebula, Hugo i Locus.

Sa reputacijom jedne od najboljih priča unutar svoga žanra moguća ekranizacija se nikada nije dovodila u pitanje, odnosno bilo je samo pitanje vremena kada će se projekat realizovati.

Još pre nego što je film pridobio bilo kakav studio na svoju stranu, Channig Tatum se priključio projektu i tako sebi osigurao glavnu ulogu Williama Mandelle. Njemu se pridružio i Jon Spaihts, scenarista Prometeja i budućeg Doctora Strangea, koji će adaptirati scenario za "Večni rat".

Ovaj razvoj podstakao je takmičarski rat među velikim filmskim studijima, koji je prema pisanju Deadlinea u duelu sa Sonyjem dobio Warner Bros.

Ko će zasesti na rediteljsku stolicu još nije poznato. Ali, već dugi niz godina Ridley Scott je držao svoje oko na dotičnu adaptaciju. Međutim, nakon nekoliko verzija scenarija od njegove verzije filma se odustalo kada je vlasnik prava odlučio da krene drugim smerom.

"Večni rat" prati mladog studenta fizike Williama Mandella koga regrutiraju za rat protiv vanzemaljske vrste zvane Taurans. Udaljen od Zemlje i putujući svemirom William se odvaja od svojih voljenih, a iako oni s vremenom stare on ostaje istih godina. Dok on ostaje isti, na Zemlji prolaze vekovi i život na planeti evoluira.

"Večni rat" je prva u nizu knjiga, a Joe Haldeman je napisao dva nastavka (Forever Free, Forever Peace) pa se lako može pretpostaviti i buduća filmska franšiza.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...