•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Piter Džekson živi u Bilboovoj kući

Reditelj filmskog serijala 'Gospodar prstenova' Piter Džekson živi u kući junaka Tolkinovog romana. Neke njegove kolege, uključujući Stivena Spilberga i Džordža Lukasa, dolaze u posetu da bi se tu „igrali“.

Uprkos tome što je konačno stavio tačku na sagu o Hobitima, reditelj Piter Džekson izgleda nikako da se oprosti od popularnih likova svojih filmova, te je deo svoje vile na Novom Zelandu pretvorio u kuću Bilba Baginsa, prenosi Tanjug.

Bino Smit, jedan od scenografa koji je radio sa Džeksonom na trilogiji Gospodar prstenova, otkrio je da je prizemlje rediteljeve kuće u Mastertonu identična replika Bag Enda, kuće Hobita koji je pronašao jedinstveni prsten.

„Toliko je insistirao na detaljima da smo morali da je sagradimo sve potpuno isto kao što je na filmu“, ispričao je Smit, prenosi londonski Gardijan.

„Ne postoji ništa slično na svetu. A sasvim je pogodna za život“, dodao je scenograf.

Želeći da oda priznanje Tolkinovom delu, Piter Džekson je prizemlje svoje dvospratne kuće preuredio uz pomoć tima koji je s njim radio na filmu.

„Bag End je pod zemljom. U nju se stiže tunelima. Prvo morate da uđete kroz vinski podrum i pomerite flašu. Tada se otvaraju vrata koja vode u 35 metara dugi hodnik. I to smo morali da sagradimo. Dok hodate nailazite na skelete i leševe, zatim ulazite u sobu za mučenje gde povlačite knjigu na polici koja se otvara i možete da zakoračite u Bag End“, bio je precizan Smit.

Prema njegovim rečima, neki reditelji, uključujući Stivena Spilberga i Džordža Lukasa, dolaze u posetu da bi se tu „igrali“.

Website:rts.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....