•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Festival evropskog filma na Paliću

Festival evropskog filma na Paliću održaće se od 18. do 24. jula, a tokom ove smotre koja se održava 22. put, biće prikazano 85 filmova u deset filmskih selekcija.

Ta smotra evropskog filma ugostiće autore čija su ostvarenja u nekoj od selekcija, ili će učestvovati u debatnim i edukativnim programima.

Kako su na konferenciji za novinare u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu najavili organizatori festivala, bioskop pod otvorenim nebom na centralnom gradskom trgu u Subotici, počeće da radi nedelju dana pre početka zvaničnog programa. Filmovi na festivalu su podeljeni u selekcije "Glavni takmičarski program", "Paralele i sudari", "Mladi duh Evrope", "Novi mađarski film", "Novi slovački film", "Eko dox", "Omaž program dobitnicima nagrade 'Aleksanadar Lifka', "Omaž program dobitnicima nagrade 'Underground spirit", "Klasici na trgu", kao i selekcija pod naslovom "Živeli zajedno".

Direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović istakao je da koncept festivala ostaje veran tradiciji, uz modernizaciju opreme za emitovanje filmova i tehničke podrške. "Festival se odvija na više lokacija i prostora. U nekim od tih prostora nemamo adekvatnu opremu i tehničku podršku da bismo filmove emitovali u digitalnim formatima. Nabavka te opreme je značajno finansijsko opterećenje za festival", kazao je Zelenović.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila