•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mean Machine (2001)

Bivši fudbaler - glumac Vinnie Jones završio je iza rešetaka. Sledi utakmica zatvorenika i stražara.

Danny Mehan (Vinnie Jones) je bio velika zvezda engleskog fudbala sve do afere oko nameštanja utakmica u koju je bio umešan. To ga je u potpunosti izbacilo iz takta, uhvaćen je pijan za volanom i poslat je u zatvor nakon napada na policajca.

Sa one strane rešetaka Danny upoznaje nemali broj zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svetu. Ti ljudi mu ne mogu oprostiti nameštanje utakmica što se pak ne može reči za upravnika zatvora, strastvenog ljubitelja fudbala i kocke.

Upravnik već neko vreme nastoji formirati tim zatvorskih čuvara. Danny se čini kao idealan čovek koji bi mu mogao pomoći, na terenu i izvan njega, ali on u strahu za goli život, odbija da mu pomogne. Umesto toga on će sastaviti tim zatvorenika koji bi se suprotstavio čuvarima.


Vinnie Jones je čest gost u filmovima koji uključuju nasilje i fudbal, najviše zbog fudbalske biografije. Jones je naime, pre ulaska u glumačke vode za život zarađivao kao profesionalni fudbaler, igrao je za više engleskih timova poput recimo Chelsea, Wimbledon, Leeds United, Queens Park Rangers a bio je i reprezentativac Velsa.

Mean Machine je simpatičan film i najviše liči na film The Longest Yard, samo što je ovde u pitanju klasičan fudbal.

NNT
Žanr:komedija, drama, sport
Godina:2001
Reziser:Barry Skolnick
Scenario:Tracy Keenan Wynn, Charlie Fletcher
Uloge:Vinnie Jones, David Kelly, David Hemmings
Uzrast:R
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu