•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Donicetijeva 'Kći puka' ove srede u bioskopu Cineplexx!

Dragi ljubitelji opere!

Donicetijeva "Kći puka" kao vrhunac belkanto umetnosti u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center u nastavku operskog programa Metropoliten na bis!
Jedna od najvažnijih opera Gaetana Donicetija komponovanih za francusku operu, „Kći puka“, biće prikazana u sredu, 22. jula u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sa početkom u 19 časova, u okviru programa „Metropoliten na bis”.

Iako je u okviru programa na bis, Donicetijeva „Kći puka“ je premijera za našu publiku, jer je bila u programima sezona koje nisu prenošene kod nas. Cilj ovog dela je da na scenu donese emocije, a ne bitke. Pored toga što se opera bavi zapletom iz dobanapoleonskih pohoda, Doniceti je uspeo da ovaj „vojnički kontekst" prevede u jednu od svojih najlepših partitura koja predstavlja vrhunac belkantno umetnosti. Muzika ove opere je istovremeno vesela i romantična, puna životne radosti i zaraznog lirizma.Kabaleta glavne junakinje Mari – “Pozdrav Francuskoj” iz drugog čina, je za vreme Drugog carstva bila jedna vrsta nezvanične himne ove zemlje.

Duhovita produkcija Loren Peli, koja je dobila naziv „operski šou sezone“ nakon izvođenja u Kovent Gardenu, predstavlja Natali Desej u vodećoj ulozi živahne i neustrašive Marije, a društvo joj pravi nestvarno muzikalni Huan Diego Flores kao Tonio. Produkcija se takođe može pohvaliti nagradom Tony Award® koja je ponela scenska legenda Marijan Seldes, kao vojvotkinja od Krakentorpa. Dirigent postavke jeMarko Armiljato.

Karte za ove prenose su dostupne na blagajnama bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center po ceni od 1.200 dinara po predstavi.
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...