•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Majkl Mur snima film o spoljnoj politici SAD - 'Ko je sledeća meta'

Američki režiser dokumentarnih filmova Majkl Mur najavio je premijeru svog novog filma, posvećenog spoljnoj politici SAD. Film je dobio ime „Where to Invade Next“ („Ko je sledeća meta“), piše „Holivud reporter“.

Režiser je do nedavno držao u tajnosti da se snima film.

„Tajna je sada otkrivena: imam novi film“, objavio je on tokom onlajn-konferencije, rekavši da će premijera biti održana na filmskom festivalu u Torontu.

Prema rečima Mura, ne može se reći da da je neka američka vojna avantura nadahnula stvaranje filma. On je konstatovao da je nakon napada na Svetski trgovački centar 11. septembra 2001. godine „trebalo stalno imati neprijatelja“.

„Gde je naš naredni neprijatelj? — na ovaj način mi možemo da držimo na površini čitav vojno-industrijski kompleks i podržati kompanije koje mnogo zarađuju“, pojasnio je Mur.

Producenti filma su Taja Lesin i Karl Dil.

U svojim radovima koji pripadaju žanru oštre socijalne i političke satire, Mur je kritikovao kapitalizam, neoliberalizam, globalizaciju, korporacije i američke političare. On je 2003. godine dobio nagradu za film „Bowling for Columbine“, a 2004. godine Zlatnu palmu Kanskog festivala za film „Farenhejt 9/11“.

Mur je snimio i nekoliko dokumentarnih filmova iz socijalno-ekonomske sfere. Između ostalih, 2007. godine objavljen je film „Sicko“ koji kritikuje američki zdravstveni sistem, a 2008. godine „Slacker Uprising, 2009 — Capitalism: The Love Story“.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...