•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

RTS sa tri ostvarenja na Filmskim susretima u Nišu

Na Filmskim susretima u Nišu, koji su u toku od 22. do 28. avgusta, učestvuju tri filma Radio-televizije Srbije, kao i neki u čijem je nastajanju RTS produkcijski doprineo.

U petak, 28. avgusta, premijerno će biti prikazan igrano-dokumentarni film Panta Draškić – cena časti, koji je RTS snimio u saradnji sa Ministarstvom kulture Srbije. Film se bavi životom i delom Pante Draškića, ađutanta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Uz Lazara Ristovskog, Ivana Tomića, Danicu Ristovski, Marka Janjića, Igora Đorđevića i Bojana Žirovića igraju i brojni mladi glumci, među kojima se izdvaja Đorđe Marković u ulozi Draškića u mladim danima.

Kao čovek od poverenja regenta Aleksandra, Draškić je prošao sa njim mnoge značajne događaje Prvog svetskog rata. Zabeležio ih je u memoarima po čijim motivima je Vladimir Đurđević napisao scenario za taj film.

Reditelj Petar Ristovski, kojem je to debitantski film, hrabro je izneo priču o tom velikom čoveku.

U Draškićevoj impresivnoj vojnoj biografiji bilo je i teških trenutaka kao što je hapšenje od strane komunističkih vlasti nakon Drugog svetskog rata i kazna zatvora, ali on je sve to izneo dostojanstveno te otuda i podnaslov filma Cena časti – „Za njega čast nije imala cenu“.

Inače, on je bio deda poznatog pozorišnog reditelja i upravnika Ateljea 212 Ljubomira Mucija Draškića.

Direktor fotografije je Dragoslav Bojković, kostimograf Suzana Gligorijević, scenograf Miroslava Andrejević, montažer Mirjana Mitrović, producent Ana Todorov, organizator Milka Jovanović, urednik Nataša Drakulić.

Televizijska premijera biće na RTS-u do kraja godine.

Na festivalu u Nišu učestvuje igrani film u produkciji RTS-a Bez stepenika, nagrađen na Festivalu evropskog filma na Paliću (nagrada Umetničkog saveta reditelju Marku Novakoviću za dirljivu priču o trećem dobu i specijalno priznanje žirija, posthumno, Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću za izuzetno odigranu poslednju ulogu).

Prikazan je i na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, a predstoji mu učešće na leskovačkom festivalu LIFFE.

Program u Nišu obuhvata i igrani film RTS-a Talog, kao i ostvarenja u kojima je RTS učestvavao u svojstvu izvršnog producenta – Bićemo prvaci sveta, Ničije dete, Enklava i Branio sam Mladu Bosnu.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...