•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Denis Murić – glumac pete festivalske večeri

Nagradu publike za najboljeg glumca pete večeri Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu, dobio je Denis Murić. Ovo laskavo priznanje Denis je dobio za ulogu Harisa u filmu „Ničije dete“, Vuka Ršumovića.

Pete festivalske večeri publika je burno pozdravila dečaka Denisa Murića koji u filmu „Ničije dete“ igra glavnu ulogu - dečaka Harisa.

Film Vuka Ršumovića „Ničije dete“ do sada je osvojio 25 nagrada na raznim festivalima i osvojio publiku i van granica naše zemlje. Denis priznaje da ni sada sa ove distance još uvek ne može da shvati šta se to dogodilo. Iako je cela ekipa duboko verovala u to što radi, izgleda da niko od njih nije očekivao baš ovako veliki uspeh.

„Ne, ni ja, a mislim ni da moji roditelji nisu svesni šta se meni desilo. U kratkom vremenskom periodu stizale su nagrade i sva ta priznanja. Svi smo još pod jakim utiskom. Iskreno, mislim da niko nije očekivao to, ali moram da priznam da kada sam pogledao film, pomislio sam da će biti nešto veliko“, rekao je za City radio Denis Murić.

Denis ima 16 godina, a već je igrao u tri filma. Osim u filmu „Ničije dete“, uloge je ostvario i u „Enklavi“ i „Procepu“. Želja mu je da se profesionalno bavi glumom.

„Različito sam pristupao svim tim ulogama. Ničije dete je ozbiljan film, ali je meni rad na ovoj ulozio bio zabava. Bilo mi je zanimljivo, sve smo radili kroz igru. Zajedno smo kreirali lik, ali nije mi bilo naporno. U „Procepu“ sam već nekako sam zaključivao šta bi taj lik, sasvim drugačiji pristup“, ispričao je Denis u studiju City radija.

Denis Murić igra i u „Enklavi“ i kaže da je sam reditelj odlučio da deca-glumci u filmu budu upravo sa Kosova.

„Odlučio je tako, zato što je nama ta tema baš bliska. Meni i ne toliko, ali ostalima jeste jer žive južnije. Svako se od nas susreo sa tim, i zna kako bi se poneo u datoj situaciji. Ja tu imam neku ulogu „agresora“ . Svi smo zajedno radili, cela ekipa i pomagali smo jedni drugima.

Denis kaže da su ga i iskusni, poznati glumci pohvalili za ulogu Harisa, a posebno mu znači podrška Emira Hadžihafisbegovića i Miloša Timotijevića. Njegovu ulogu su pohvalili i Nebojša Glogovac i Anica Dobra, a jak utisak ostavio je na njega i Lazar Ristovski rekavši mu posle filma: Mali, super si!

„Na početku je veoma zanimljivo. Glumac Miloš Timotijević se posebno trudio da mi pomogne i mnogo smo vremena provodili zajedno. Nije bilo nikakvog pritiska. Bilo je strepnje, žurbe, ali se sa decom puno radilo i Vuk se trudio da nas što više oslobodi, da nam približi film“, kaže Denis.

Priznao nam je da mu ovo sve prija, da obožava festivale, da se fenomenalno osećao svuda. Iako je predivno i glamurozno bilo i u Veneciji od koje su i krenuli, ipak najjači utisak na njega ostavio je Festival u Sarajevu. Uprkos već velikoj popularnosti filma i dobre reakcije i nakon bioskopskih projekcija, Denis nije očekivao tako mnogo gledalaca u Nišu, punu Letnju pozornicu, koja može da primi više od 3 000 ljudi.

„Volim festivale jer je tu publika. Volim da čujem kritiku i ocenu publike, a publika je najbolji žiri“, rekao nam je Denis.

A publika u Nišu, osim što ga je nagradila ogromnim aplauzom posle filma dala mu je i najviše glasova za ulogu u filmu „Ničije dete“ i dala mu šansu da kao glumac pete festivalske večeri, uđe u trku za najboljeg glumca Festivala.

Razgovore sa glumcima svake večeri uživo iz studija City radija na Letnjoj prozornici u Tvrđavi omogućili su Emax Fashion i DM drogerije.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...