•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Into the Wild (2007)

Među projektima koji se ističu po tome da stvaraju motivaciju kod gledaoca da se pokrene, da učini nešto novo i, eventualno, nešto preokrene u svom životu, definitivno se izdvaja ovaj film iz 2007. godine, čiju je režiju i scenario potpisao Šon Pen. Ovo je prelepa priča o mladiću koji je zarad svojih ideala i pogleda na svet rešio da promeni život iz korena, i čitav projekat dobija na jačini činjenicom da je urađen na osnovu istinite priče.

Kristofer Makandles je povučeni mladić, odličan student i sjajan sportista, koji nakon niza neprijatnih događaja vezanih za svoju porodicu rešava da ostavi sve za sebe i kreće u beli svet bez materijalnih sredstava, u potrazi za duhovnom satisfakcijom i ispunjenjem. Celu svoju ušteđevinu od 24.000 dolara poklanja u humanitarne svrhe, piše oproštajno pismo i upućuje se prema Aljasci. Na tom putu prolazi kroz razne, živopisne predele američkog kontineta i susreće se sa brojnim zanimljivim ljudima koji dele sličnu filozofiju.

Emile Hirsch, Sean Penn

Glavni junak je istorijska ličnost čije je životno putešestvije sakupio i napisao Džon Krakauer, autor romana na osnovu kog je napisan scenario. Sam Kristofer je bio briljantan mladić, sa odličnim rezultatima tokom studiranja, dobroćudan, ljubazan, samouveren i pozitivan, sa svojim principima i krajnje iskrenim namerama. Njegova ideja je da je svet generalno pozitivno i neiskvareno mesto. Sve ljude doživljava kao pozitivne ličnosti i otvoren je prema njima. Mudriji je od većina svojih vršnjaka, poseduje veliku intelektualnu snagu, ali ipak oseća i dozu slabosti zbog manjka ljubavi od strane svoje porodice. Upravo zbog toga, neku vrstu utehe traži u divljini, mestu koje mu obećava sreću bez potrebe za kontaktom sa ljudima.

Sa druge strane, samom junaku se zamera bezobziran odnos prema svojim roditeljima, koje nije udostojio telefonskog poziva u kojima bi im saopštio svoje planove i želje. Pojedinci ga vide kao razmaženog, neiživljenog mizantropa, sa dečačkom filozofijom i motivima. U prilog tome ide činjenica da nije dozvoljavao da se previše zbliži sa ljudima koje je susretao na putovanju, kao i to da je doneo niz krajnje nepromišljenih odluka koje se tiču njegove bezbednosti.

Christopher McCandless (Emile Hirsch)

Što se tiče tehničke strane, na nju zaista nemam nikakvih zamerki. Vizuelno izgleda predivno, ima brojne prikaze živopisnih pejzaža, prirodnih lepota i raznoraznih životinja. Režija je dobra, odlično je izmontiran i čitav projekat prati odličan zvuk sa potpuno koherentnim saundtrekom.

Cela glumačka ekipa je odradila odličan posao. U centru pažnje je sjajni mladi glumac Emil Hirš, koji pruža performans dostojan kvalitetnijih i iskusnijih kolega. U potpunosti se posvetio ulozi, čak je skinuo i veći broj kilograma tokom snimanja. Društvo mu pravi oskarovka Marša Gej Harden u ulozi Krisove majke, kao i Ketrin Kiner u ulozi hipi-lutalice. Spomenuo bih i uvek zanimljivog Vinsa Vona, dok je vremešni Hal Holbruk zaslužio nominaciju za Oskara za sporednu mušku ulogu.

Šta god mislili o glavnom junaku, ovaj projekat zaslužuje vašu pažnju. Možda vas ne zainteresuje sama filozofija mladog pustolova, ali činjenica da je tako mlad bio spreman da okrene svet oko sebe je za svako poštovanje. Lep, tužan i dirljiv film, definitvno vredan gledanja.

Preuzeto sa: Punjeni Paprikaš (Siniša Stajić)

Žanr:avantura, biografski, drama
Godina:2007
Reziser:Sean Penn
Scenario:Sean Penn, Jon Krakauer
Uloge:Emile Hirsch, Vince Vaughn, Catherine Keener
Uzrast:R
Award:Nominovan za 2 Oscara, 26 nagrada i 85 nominacija
Box office:18.3M USD
Studio:Paramount Vantage, Art Linson Productions, Into the Wild
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:148 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....