•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Stvarnost je nadmašila čak i najluđa predviđanja 'Povratka u budućnost'!

Kada Marty McFly i "Doc" Brown, junaci filma "Povratak u budućnost 2", vremeplovom "preskaču" 30 godina i nađu se u 2015., s čuđenjem otkrivaju svet letećih automobila, goriva koje se dobiva od otpada, patika koje se same vezuju i robota kao konobara u restoranima.

Premda veliki broj uređaja izmišljenih u tom filmu iz 1989. još ne postoji u sadašnjosti - dvojica neobičnih prijatelja koje glume Michael J. Fox i Christopher Lloyd nađu se u "budućnosti" 21. oktobra 2015. - stvarnost ponekad prevazilazi fantastiku.

U mnogim stvarima, "stvarna" 2015. je puno "futurističnija" od onoga što se tada moglo predvideti i za četvrt veka se dogodila još radikalnija promena.

"Pametni telefoni su danas deo našeg života, ali činjenica da se koristimo internetom i imamo pristup svim informacijama u svetu zatekla bi i najveće futuriste osamdesetih koji nisu mogli ni zamisliti da bi telefon mogao služiti za nešto drugo osim za razgovor i eventualno slanje sms-ova", rekao je Ross Dawson, futurolog koji radi u Sydneyju.

Svi tehnološki alati koje danas koristimo, a da o njima i ne razmišljamo, poput Googlea, Wikipedije, društvenih mreža Facebooka i Twittera, GPS-a, internet trgovine i usluga poput Ubera i Airbnba bile su gotovo nezamislive 1989. kada je film izašao.

Ali neka predviđanja filma još su ispred našeg vremena, poput letećih automobila.

"Pre trideset godina, većina futurologa je ocenila da su izgledi za proizvodnju letećih automobila u 2015. veći od 50 posto", rekao je Jack Uldrich, futurolog iz Minneapolisa.

Ali to ne sprečava kompanije da se i danas nadahnjuju tim filmom. Kompanija Hendo, sa sedištem u Kaliforniji, nedavno je izradila "hoverboard", leteći skateboard iz tog filma. A Nike radi na patikama koje se same vezuju, slične onima koje je imao Marty u filmu.

Website:rtl.hr
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...