•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Spoj identiteta Srbije i Japana na 2. japansko srpskom festivalu filma

Japansko - srpski festival filma (JSFF), koji se održava u Beogradu i Tokiju, pionir je savremenog tipa multidisciplinarnog događaja koji stremi da kroz filmski program, fotografije, radionice, razgovore i tribine pruži mogućnost posetiocima da analiziraju kreativnost ove dve zemlje.

„IDENTITET“ , kao tema ovogodišnjeg festivala, inspirisala je mnogobrojne filmske stvaraoce , tako da beogradsku publiku očekuje znatan broj kratkometražnih filmskih ostvarenja različitih žanrova. U toku tri dana festivala, publika će imati priliku da doprinese stvaranju nove platforme za razmenu i prožimanje dve naizgled suprotne kulture.
Glavni program Japansko - srpskog festivalafilma održava se u Domu omladine Beograda 11. i 12. novembra. U okviru predpremijere,10. novembra sa početkom u 19h u Muzeju Jugoslovenske kinoteke biće prikazana dva filma iz programafestivala, kao i film čuvenog reditelja Akire Kurosave„Rašomon“, iz 1950. Pored projekcija, posetioce očekuju i razgovori sa gostima i organizatorima festivala.

U sredu, 11. novembra od 20h u sali Amerikana Doma omladine Beograda, festival će otvoriti ataše za kulturu Ambasade Japana u Repblici Srbiji i scenskiperformansuzpodršku Kendo savezaBeograda. Prvog dana festivala posetioci će učestvovati u „PUTOSPEKTIVI“, interaktivnom razgovoru o svakodnevnom životu i nesvakidašnjim iskustvima u Japanu, kao i savetima i dogodovštinama putnika koji su imali prilike da se upoznaju sa različitim sferama japanske kulture življenja.

JSFF će i ove godine nagraditi najbolja ostvaranja na temu „IDENTITET“ u selkciji Predraga Velinovića i po izboru članova žirija u čijem su sastavu priznate ličnosti iz sveta sedme umetnosti Srbije i Japana, Svetozar Cvetković, Oleg Novković, Ryo Suzuki i Akiyoshi Imazeki. Favorit publike bićeproglašen na dan zatvaranja.
Drugi dan festivala, pre revijalnog programa, posetioce očekuje tribina sa temom „SUSRET REDITELJA: Filmsko stvaralaštvo“ gde ćemo imati prilike da čujemo šta reditelj Đunsuke Kinošita iz Japana i Mihajlo Dragaš iz Beograda misle o inspiraciji i procesu stvaranja filmskih ostvarenja. Tokom trajanja festivala održaće se i izložba fotografija multimedijalnog umetnika Nemanje Vorkapića, kao i radionice u saradnji sa Mikro FAF-om.Učesnici će imati priliku da i sami oprobaju svoju kreativnost na sceni opremljenoj rekvizitima i scenografijom „Košutnjak filma“.

Osnovna ideja JSFF-a jeste da podstakne i umreži stvaralaštvo neafirmisanih filmskih autora u zemljama festivala, kao i na ostalim destinacijama gde JSFF tim organizuje programske projekcije.

Sadržaj festivala besplatan je za sve posetioce.
Sajt: http://jsffestival.com/
FB page: https://www.facebook.com/japanshortfilmfestivalserbia/
Datumi: Predpremijera 10. novembar, Muzej Jugoslovenske kinoteke, Kosovska 11
Glavni program festivala: 11. i 12. novembar, Dom omladine Beograda, sala Amerikana

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...