•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jennifer Lawrence o nejednakosti u filmskoj industriji

Problemi u nejednakosti polova neće nestati preko noći, ali promene se događaju samo ako se o njima govori. Upravo zato je Jennifer Lawrence progovorila o nejednakosti muškaraca i žena u filmskoj industriji u kojoj žene još uvek zarađuju puno manje od muških kolega, iako je problematika poznata već decenijama unazad.

U sklopu pisama (eseja) koje Lena Dunham objavljuje na svojoj stranici Lenny osvanulo je i ono megapopularne J. Law pod naslovom Zašto zarađujem manje od svojih muških kolega? (Why Do I Make Less Than My Male Co-Stars?). Iako svesna da njeni problemi oko zarade nisu merljivi sa svakodnevnim problemima radnika ipak su je negativno iznenadili podaci o zaradi koji su došli u javnost nakon afere hakovanja Sonyja.

"Naljutila sam se na samu sebe. Mislim da sam od pregovaranja oko plate prebrzo odustala. Jednostavno sam im se htela više dopasti, nisam htela ispasti 'teška' ili 'razmažena' i tada se to činilo kao dobra ideja. Sve dok na internetu nisam videla i shvatila koliko zarađuju moji muški kolege koji sigurno za sebe ni ne pomišljaju da su 'teški' ili 'razmaženi'", stoji u pismu.

"Jeremy Renner, Christian Bale i Bradley Cooper su se borili kako bi dobili što bolje ugovore i sigurno se nisu pitali je li to u redu dok sam ja provela vreme razmišljajući o tome da ću ispasti derište ako se na taj način želim izboriti za sebe. To možda ima veze samnom kao osobom koja se ne zna izboriti za sebe, a ne zato što sam žena, ali opet kad sam videla koliko glumci zarađuju te da je jedan producent za jednu glumicu izjavio da je 'razmaženo derište'... jednostavno ne mogu zamisliti da to neko kaže za muškarca."

U međuvremenu, The Hollywood Reporter javlja da je glumica odustala od potencijalnog hita The Rosie Project Richarda Linklatera (na temelju bestselera Graemea Simsiona) dok Variety piše da je u završnim pregovorima za novi film Darrena Aronofskyja koji sa snimanjem počinje na proleće.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila