•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Francuski nezavisni autori, Alternative 2015

U petak i subotu 11. i 12. decembra u Maloj sali Doma kulture Studentski grad biće predstavljeni filmovi nezavisnih francuskih autora Collectif Jeune Cinéma i nagrađeni filmovi sa festivala eksperimentalnog filma Festival des Cinémas Différents et Expérimentaux de Paris.

Nastala 1971. godine po uzoru na njujoršku kooperativu (New York film coop) francuska udruženje Collectif Jeune Cinéma – CJC promoviše ekperimentalne vizuelne prakse, kroz rad u distribuciji eksperimentalnog filma i videa. Sa katalogom koju obuhvata preko 1300 radova, kolektiv okuplja preko 350 umetnika iz celog sveta, uključujući i radove «zvezda» avangardnog filma poput Stena Brekedža, Maje Deren, Jonasa Mekasa, ali i recimo Marsela Mazea, na čiju je inicijativu CJC i nastao. U sklopu aktivnosti kolektiva je i organizacija redovnih godišnjih projekcija u Parizu, za koje najčešće biraju neke od više stotina malih, nezavisnih pariskih bioskopa. Na Festivalu Alternative Film Video u Beogradu Collectif Jeune Cinéma će svoj katalog predstaviti selekcijom od devet kratkih ostvarenja autora koji žive i rade u Francuskoj. (Dunja Jelenković)

Pariski festival drugačijeg i eksperimentalnog filma (Festival des cinémas différents et expérimentaux de Paris) u organizaciji kooperative Collectif Jeune Cinéma – CJC jedna je od najvažnijih manifestacija posvećenih alternativnim filmskim i video praksama u glavnom gradu Francuske. Uz mnoštvo pratećih događaja na različitim lokacijama (kulturni centri i bioskopi), centralna adresa za festivalske projekcije su Les Voutes, katakombe u sklopu napuštene fabrike pretvorene u centar za kulturu i umetnost, u blizini Biblioteke Fransoa Miteran. Relativno malog formata, nastao 1999. godine, festival u takmičarskim i specijalnim programima okuplja umetnike iz celog sveta, a neretko i goste sa prostora bivše Jugoslavije. U Beogradu će se predstaviti pregledom nagrađenih filmova sa ovogodišnjeg, sedamnaestog, izdanja.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...