•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Le Dernier loup (2015) - uskoro

Film „Le Dernier Loup“ pripreman je sedam, a sniman skoro tri godine i radjen je po istoimenom autobiografskom romanu kineskog pisca JIANG RONG-a, koji je prvi put objavljen 2004. godine. Do sada je roman u Kini imao preko 20 miliona čitalaca i smatra se najčitanijom knjigom posle „Crvene knjige“ Mao Ce Tunga. Roman je preveden na tridesetak jezika. Knjiga je dobila brojne nagrade, izmedju ostalih i prestižnu „Prix Man de literature asiatique“ 2007. godine.

Radnja filma se odvija 70-tih godina prošlog veka u vreme kulturne revolucije u stepskim oblastima kineske provincije Unutrašnja Mongolija. Chen Zhen, mladi student iz Pekinga odlazi na selo da podučava lokalno stanovništvo koje živi nomadskim načinom života. Medjutim, on je taj koji ima mnogo da nauči od njih – o životu u beskonačnoj divljini, prijateljstvu i neprijateljstvu, o slobodi i odgovornosti i naročito o odnosu prema stepskom vuku, životinji koja medju pastirima zauzima posebno mesto puno strahopoštovanja. Zaveden složenom vezom ovih skoro mitskih bića i pastira, on hvata mladunče vuka da bi ga ukrotio. Ali odnos koji se radja izmedju čoveka i životinje, kao i tradicionalni način života pastira, ali i sama priroda su u opasnosti da budu uništeni kada predstavnici centralnih vlasti odluče da po svaku cenu eliminišu stepske vukove iz te oblasti. Film predstavlja epsku sliku jednog segmenta kineskog društva tokom kulturne revolucije. Sniman je na granici kineske provincije Unutrašnja Mongolija i Republike Mongolije i uprkos ubrzanom procesu industrijalizacije i zagadjenja prirode time izazvane, film obiluje pejzažima i predelima od kojih zastaje dah. U stvaranju filma učestvovala je brojna ekipa od skoro 500 ljudi, 50 dresera i terapeuta, 200 konja, hiljadu ovaca i 25 vukova.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...