•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

CMC završava dokumentarni film o 'Lutajućim srcima'

Obeležavanje 45 godina od osnivanja popularnog niškog sastava „Lutajuća srca“ upotpuniće i dokumentarni film o njihovom radu u produkciji City Marketing Centra (CMC). Kako kaže producent Oliver Paunović, film je snimljen i već je u montaži, a biće prikazan na ovogodišnjim Filmskim susretima.

Za “Lutajuća srca” znaju mnoge generacije nišlija, a najveću popularnost na prostoru cele nekadašnje Jugoslavije imali su tokom 70-tih i 80-tih godina. Njihove kompozicije su bile balade aranžirane sa dosta akustičnih instrumenata i bogatim gudačima.

Grupu su osnovali 1970. godine, Spomenka Đokić (vokal), Milan Marković (gitara, klavir, violončelo, prateći vokal) i Miroljub Jovanović (gitara, prateći vokal).

Najpoznatiji hitovi niških “Srca” su “Još malo”, “Jefimija”, “Brod za sreću” i “Poslednje jutro”.

Poslednji album pod nazivom„Šuma je izviđački drug“ izdali su za PGP RTB, 1981. godine, a nekoliko godina nakon toga, grupa i zvanično prestaje sa radom.lutajua srca poslednje jutro radiotelevizija beograd

Danas Spomenka Đokić radi kao nastavnica muzičke umetnosti u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, Miroljub Jovanović je novinar i urednik na niškoj regionalnoj televiziji, a Milan Marković je violončelista u niškom Simfonijskom orkestru.

“City marketing centar se odlučio za produkciju filma o “Lutajućim srcima” u želji da se sačuva uspomena na ovu nišku grupu koja je ostavila veliki trag u istoriji pop muzike na našim prostorima. Film je snimljen i u njemu će biti 30 učesnika, a premijeru će imati na Letnjoj pozornici na ovogodišnjim Filmskim susretima krajem avgusta”, najavio je producent filma Oliver Paunović.

Reditelj dokumenatarnog filma o “Lutajućim srcima” je Vladimir Ristić, snimatelj Bojan Jovanović, a montažu radi Boban Rajković.

Inače, ovo će biti treći film u produkciji CMC. 2014. godine City Marketing Centar producirao je film" Moj City, moj Niš", a 2015. "Stari Niš, moj Niš".

Website:niskevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu