•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

ALBANSKA PROPAGANDA U HOLIVUDU: Ratni film sa Kosova nominovan za Oskara

Kratki 21-minutni film koji je na Kosovu sa albanskim glumcima snimio britanski režiser Džejmi Donahju nominovan je za nagradu Oskar u kategoriji Najbolji kratki akcioni film

Kratki 21-minutni film "Šok '(”prijatelj”), koji govori o tome kako je rat na Kosovu i Metohiji uticao na živote dva dečaka, nominovan je za Oskara u kategoriji “Najbolji kratki akcioni film”, navodi Balkan insajt.

Prema rečima režisera filma Britanca Džejmija Donahjua, film je snimljenu Kosovskoj Mitrovici i navodno je zasnovan na istinitoj priči iz rata. On govori o životu dva 12-godišnja dečaka nakon izbijanja rata 1998. godine, koji ih “suočava sa nasiljem i strahom i tera da čine izbore koji ugrožavaju ne samo svoju zajednicu, već i njihove porodice”.

Arben Žarku, direktor filmskog centra Kosova je povodom toga rekao da je nominacija za Oskara “veliki korak napred za filmsku industriju” na Kosovu.

"Ovo je najveći uspeh Kosovskog filma do sada i on je već otvorila vrata za učešće drugih kosovskih filmova na najvećim filmskim događajima", rekao je Žarku.

U filmu glume akteri sa Kosova, od kojih su mnogi, prema rečima Donahjua, “direktno iskusili rat”.

Ceremonija dodele nagrada će se održati 28. februara u Holivudu.

Website:www.kurir.rs
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...