•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Dobra žena' Mirjane Karanović putuje u Švedsku

'Dobra žena', rediteljski prvenac glumice Mirjane Karanović, biće prikazan na Geteborg Film Festivalu u sklopu internacionalnog takmičarskog programa posvećenog debitantskim filmovima. Film je u konkurenciji za nagradu koja nosi ime velikog reditelja Ingmara Bergmana.

Naime, Bergman je bio počasni predsednik Festivala u Geteborgu do svoje smrti, 2007. godine. U saradnji s njim, festival uspostavlja međunarodnu filmsku nagradu za "debitanta koji u svom filmu tretira egzistencijalne teme sa dinamičnim ili eksperimentalnim pristupom filmskim sredstvima izražavanja". Osam filmova takmičiće se za nagradu koja će ove godine biti dodeljena po deseti put, a među njima je i „Dobra žena". Mirjana Karanović će prisustvovati svim projekcijama na festivalu u Geteborgu, a ima ih tri, kao i svečanoj dodeli nagrada.

„Dobra žena", za koju je Karanovićeva pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, je film o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću. Nakon trideset godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

Svetsku premijeru film će imati u sklopu međunarodnog takmičarskog programa, na prestižnom Sandens Film Festivalu.

"To što je moj film uvršćen u zvaničnu međunarodnu selekciju festivala kao što je Sandens je najbolji način da promovišem svoje prvo autorsko filmsko delo i ničem boljem nisam mogla da se nadam. Izuzetno sam ponosna, ne samo zbog sebe, nego zbog čitave ekipe koja me s puno poverenja, ulažući gotovo podjednaku energiju kao i ja, pratila na tom putu stvaranja. Učešće na ovom festivalu predstavlja za mene veliko uzbuđenje i nadu da će i gledaoci tako dobro prihvatiti film kao i oni koji su ga do sada gledali" – rekla je Karanovićeva povodom učešća na Sandensu.

Sandens Film Festival biće održan od 21. do 31. januara i kao i do sada, predstavljaće mesto za prikazivanje nezavisnih ostvarenja. Film Mirjane Karanović jedan je od 12 naslova koji će se takmičiti u sklopu međunarodne selekcije ovog festivala.

Geteborg Film Festival biće održan od 29. januara do 8. februara.

Više o ovogodišnjoj selekciji debitantskih ostvarenja možete naći na linku:

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...