•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Debitantsko ostvarenje Nikole Ljuce, 'Vlažnost' na Berlinaleu!

'Vlažnost', debitantski film reditelja Nikole Ljuce i ko-scenaristkinje Staše Bajac, svoju svetsku premijeru će imati 15. februara, na Berlinskom filmskom festivalu u okviru selekcije Forum.

Berlinale Forum je deo Berlinskog internacionalnog filmskog festivala i prepoznat je kao deo festivala koji je spreman da rizikuje, prepoznaje nove trendove u svetskoj kinematografiji, inovativne narativne forme, spajajući avangardu, filmske eseje i dokumentarce iz svih krajeva sveta.

Ove godine, Forum je izabrao 44 ostavrenja iz celog sveta, za koje smatraju da su vredni prikazivanja na ovom prestižnom festivalu, a među njima se našao i film „Vlažnost“, Nikole Ljuce.
Na ovaj način, Nikola se upisao među impresivnu listu reditelja koji su svoje početke imali upravo na Forumu, kao što su: Džim Džarmuš, Teo Angelopulus, Ken Louč, Bela Tar, Atom Egojan, Von Kar-Vai, ali i domaći reditelj Srdan Golubović.

“Vlažnost” je moderna priča koja prati mladog i uspešnog menadžera, koga igra Miloš Timotijević, čiji život dobija neočekivani obrt kada njegova devojka (Tamara Krcunović) iznenada nestane, što on pokušava da sakrije od svih i nastavi sa normalnim životom.

Pored Timotijevića i Tamare Krcunović, igraju i Slaven Došlo, Dragan Bakema, Katarina Marković, Jasna Ornela Beri, Feđa Stojanović, Marija Krakman, Vanja Ejdus, Jelena Stupljanin, Vladimir Aleksić, Milan Marić, Borka Tomović, Milena Živanović, Biljana Keskenović, Tanja Petrović, Slaviša Čurović, Milutin Petrović, Milica Majkić i drugi. Pored Timotijevića i Tamare Krcunović, igraju i Slaven Došlo, Dragan Bakema, Katarina Marković, Jasna Ornela Beri, Feđa Stojanović, Marija Krakman, Vanja Ejdus, Jelena Stupljanin, Vladimir Aleksić, Milan Marić, Borka Tomović, Milena Živanović, Biljana Keskenović, Tanja Petrović, Slaviša Čurović, Milutin Petrović, Milica Majkić i drugi.

Produkciju potpisuje Dart Film iz Beograda, a ceo projekat je realizovan kao međunarodna ko-produkcija između Lemming Films (Holandija), Cinnamon Production (Srbija), 2.35 (Grčka), a projekat su podržali I Filmski centar Srbije, Eurimages, Huber Bals i Holandski filmski fond.

Filmu „Vlažnost“ je pripala i ta čast da otvori ovogodišnji FEST, tako da će domaća publika moći da ga premijerno pogleda 26. februara, a od marta i u redovnom biskopskom repertuaru.

Pogledajte ekskluzivno prvi trejler za film:


Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu