•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljubiša Samardžić u Sarajevu: Ne radimo remake već jednu vrstu počasti velikom filmu

U Sarajevu je pala prva klapa filma koji je predstavljen kao omaž ili počast delu Hajrudina Šibe Krvavca "Valter brani Sarajevo".

Celi projekat nosi Jadran film iz Zagreba, a veliku ulogu u stvaranju filma ima kineska nacionalna televizija koja će delo prikazati milionima obožavalaca i onima koji će to tek postati.

Počast filmu odao je i glumac Ljubiša Samardžić koji je obišao glavni grad Bosne i Hercegovine.

"Nije reč o novom filmu već o omažu realizaciji velikog dela. Taj film je prvo očarao Kinu, a danas su tu nove generacije koje nisu bile u prilici da ga vide. Tako je jedna kineska televizija koja ima 150.000.000 gledalaca odlučila da okupi stare glumce i nažalost ja sam jedini ovde. Nema Hajrudina Šibe Krvavca koji je bio tvorac najlepše vrste filmova – one ljudske, jednostavne, tople i naše. Zato sam počastvovan pozivom rediteljice koja je rekla 'Ja se vama klanjam'“, rekao je Samardžić.

Samardžić je na spomenik Šibi Krvavcu postavio cveće i fotografiju koja prikazuje kinesku verziju plakata za film "Valter brani Sarajevo".

U filmu koji potpisuju režiseri i scenaristi iz Kine pojavljuju se domaći mladi glumci odabrani u audiciji koja je održana tokom 2015. godine.

Website:klix.ba
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu