•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hofman o Oskaru: To je uvek bio rasizam

Američki glumac Dastin Hofman smatra da postoji sistematski problem sa rasizmom u Sjedinjenim Američkim Državama koji nadilazi Oskara.

Dobitnik dva Oskara nije prisustvovao ovogodišnjoj ceremoniji dodele priznanja Američke akademije filmske umetnosti, čak nije ni gledao TV prenos. Vreme je proveo na NBA utakmici Njujork Kniksa, gde je sreo jednog od počasnih dobitnika Oskara.

„Otišao sam da pogledam Knikse i sreo prijatelja Spajka Lija. Bio je obučen za Oskara, ali je bio na utakmici Knickksa“, kaže Hoffman.

Le je na utakmici u Madison Square Gardenu bio u crnom smokingu. Komičar Trejsi Morgan, koji je učestvovao u jednom od skečeva na Oskaru prethodnih godina, takođe, je bio na utakmici. Već drugu godinu zaredom među nominovanim za dobitnika Oskara bili su samo belci.

„Pa, to je uvek tako bilo. To nije ništa novo, kao što sam čuo da je Kris Rok rekao: 'Zašto ove godine'“, rekao je Hofman.

Rok, koji je crnac, je u svom kontroverznom monologu, kao domaćin, na otvaranju Oskara između ostalog rekao:

„Zašto baš ove godine protestuju? Ovo je 88. dodela priznanja akademije, što znači da se ova cela situacija za nominacijom crnaca ranije dogodila najmanje 71 put.“

Hofman je bio iskren u svom odgovoru zbog čega se čekalo tako dugo.

„To je uvek bio rasizam. To je neka vrsta odraza onoga što zemlja zaista jeste“, smatra Hofman.
Priznati holivudski glumac svoje komentare dao je u sredu tokom otvarenja Metrographa, prvog bioskopa u samostalnom vlasništvu koje se u poslednjih deset godina otvorilo u Menhetnu.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...