•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dugometražni dokumentarni film ”CRNJANSKI” reditelja Danila Bećkovića uvršten u program festivala L'Europe autour de l'Europe

"Taramount film" i produkcijska kuća "Mali Budo" vas s ponosom obaveštavaju da je dugometražni dokumentarni film "CRNJANSKI" Danila Bećkovića, reditelja bioskopskog hita "Mali Budo" i novog igranog filma "Jesen samuraja" čija se premijera očekuje krajem oktobra ove godine, uvršten u program festivala L'Europe autour de l'Europe, koji će biti održan u Parizu od 16. marta ove godine.

Dokumentarni film "CRNJANSKI" prati celokupan životni put Miloša Crnjanskog, od mladosti i vojevanja u Prvom svetskom ratu, burnih dana u Beogradu između dva rata, preko godina koje je proveo u diplomatskoj službi i emigraciji širom Evrope, pa sve do starosti i povratka u otadžbinu. Pored toga što je u pitanju jedan od najvećih srpskih književnika, Miloš Crnjanski je živeo jednu od najtragičnijih sudbina u novijoj srpskoj istoriji. Njegova životna priča usko je isprepletana sa prelomnim momentima naše nacionalne sudbine u dvadesetom veku.

O Milošu Crnjanskom u filmu govore najbolji poznavaoci njegovog dela, istoričari i književnici, a među njima i mnogi koji su ga lično poznavali. Narator je glumac Bojan Žirović.

Film "Crnjanski", snimljen je uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu