•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Britanski mediji: Na Balkanu od Del Boya i Rodneya nema niko popularniji

Serija 'Mućke' odmah nakon prvog prikazivanja postala je veoma popularna širom Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a fraza “Sledeće godine u ovo vreme bićemo milioneri” postala je omiljena među Balkancima, navodi list na svom sajtu, prenosi “Blic“.

“Sunday Express” piše i da su “stanovnici istočne Evrope naučili engleski jezik, provodeći sate uz male ekrane i gledajući svoj omiljen televizijski sitkom”.

– To je kultna serija, i ovde je veoma popularna, često se i reprizira. Mnoge replike su postale deo svakodnevnog govora. Trotterov trotočkaš se čak nalazi i u privatnom muzeju u Beogradu – rekla je Kate Keefe, žena engleskog ambasadora u Beogradu.

Glumac Nicholas Lyndhurst, koji je glumio Derekovog mlađeg brata Rodneya iskoristio je svoju popularnost i kao ambasador UNICEF-a, u Crnoj Gori je promovisao program hraniteljskih porodica.

Kada je došao u 2013. godine u Crnu Goru nije ni slutio šta će ga dočekati.

On je izjavio da nije imao pojam da je serija toliko popularna u ovom delu sveta.

– Pomislio sam, ako moja faca može da pomogne da se deca zbrinu, naravno da ću da pomognem koliko mogu – rekao je Lyndhurst.

– Dok sam se šetao, ljudi su mi aplaudirali. Osećao sam se kao krajica. Tek tada sam skapirao koliko je Rodney popularan – ističe slavni glumac.

Mučenje da zarade koji dinar više u seriji na neki način je pandan životu na Balkanu, pogotovo za vreme devedesetih, pa je i to možda razlog velike popularnosti ove serije, navodi list.

U Podgorici je čak izgrađen i kafić koji se zove “Nag's Head”, kao lokalni kafe u koji Del Boy ide u seriji.

“Mućke” je napisao John Sulliven i serija je na televiziji prikazivana čak deset godina.

Epizoda “Time On Our Hands” i dalje drži rekord iz 1996. godine kao najgledanija epizoda nekog sitkoma, sa čak 24 miliona gledalaca.

Podeli:



Preporucujemo