•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

REDUKCIJA I ROMANTIZAM, Predavanje sa primerima Nadin Pulan - filmske autorke iz Berlina, ponedeljak 4.4.

AKADEMSKI FILMSKI CENTAR DOMA KULTURE „STUDENTSKI GRAD“

Vas poziva

Ponedeljak 4.4. u 20.00, Mala sala
REDUKCIJA I ROMANTIZAM
Predavanje sa primerima o umetničkoj praksi Nadin Pulan

Radovi filmske autorke i umetnice Nadin Pulan, koji su pretežno okrenuti ka konceptualnoj umetnosti i formalizmu, bili su prikazani na brojnim filmskim festivalima, uključujući i Berlinale. Nadin je (ponovo) gošća Akademskog filmskog centra DKSG gde trenutno radi na realizaciji svog novog filmskog projekta.

Autorka će uz video i fotografske primere, omogućiti publici da se bolje upoznaju sa različitim uticajima, kao i konceptualnim i teorijskim praksama koji su bitni za njen umetnički opus. Biće više reči o značaju forme i sadržaja/značenja, umetnosti minimalizma i romantike, kao i o pojmu sublimacije u njenom delu.

Nadin Pulan (Nadine Poulain) je rođena u Berlinu 1981. godine. Završila je studije umetnosti i filma u Londonu i Novom Zelandu. Pored recentnih radova u oblasti eksperimentalnog filma i fotografije, realizovala je i nekoliko filmskih instalacija. Njeni radovi su prikazivani na brojnim filmskim festivalima (Berlin, Cork, Drezden…) ali i umetničkim galerijama u Nemačkoj. 2011. sa kratkim filmom “360°” nagrađena je na festivalu Alternative Film/Video u Beogradu.

Ulaz slobodan.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...