•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mirjana Karanović sa filmom 'Dobra žena' putuje po Srbiji

Rediteljski debi Mirjane Karanovid “Dobra žena” stiže u bioskope 21. aprila, a glumica de nakon projekcija razgovarati sa publikom.
Nakon svetske premijere na prestižnom Sandens filmskom festivalu, prikazivanja u Geteborgu, te uspešne domade premijere i nagrada na Festu, “Dobra žena” Mirjane Karanovid 21. aprila konačno stiže i pred bioskopsku publiku.
Podsedamo, „Dobra žena“, za koju je Karanovideva pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovida i Darka Lungulova, je film o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošdu. Nakon trideset godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li de nastaviti da živi skrivajudi istinu od sebe same, ili de ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujude.
Karanovid na Festu nagrađena "za raskošan dijapazon glumačkih sredstava kojim gradi kompleksan i emotivan lik koji svojom snagom i pojavom nosi čitav film". Glumica je takođe dobila novouspostavljenu nagradu Politike, "Milutin Čolid" “za film sa dušom, emotivno zrelog filmskog jezika i snažnog glumačkog ansambla, koji hrabro i duboko prepoznavaje ljudske odnose, isključivosti i slabosti čoveka u nepovoljnim okolnosima, što za posledicu ima naizgled miran život čiju višeslojnu stravu žive sve generacije".
Osim teme koju je obradila, upravo dosadašnje reakcije i razgovori sa publikom, posebno nakon premijere na Festu, motivisali su glumicu da za vreme trajanja bioskopske distribucije bude prisutna na projekcijama u svim gradovima i da učestvuje u posebno osmišljenim razgovorima sa gledaocima. Ovo de biti prvi put da jedan autor komunicira sa publikom na ovakav direktan način za vreme trajanja distribucije.
U filmu „Dobra žena“ pored Mirjane Karanovid uloge tumače i Boris Isakovid, Hristina Popovid, Goran Navojec, Ksenija Marinkovid, Jasna Đuričid, Anđelika Simid, Milan Marid i drugi…
Za distribuciju je zadužen Fame Solutions iz Beograda.
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu