•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Fanovi filma 'Frozen' traže da junakinja Elsa postane prva gay heroina Disneya

Desetine hiljada korisnika Twittera pokrenuli su kampanju kojom od američke filmske produkcijske kuće Disney traže da heroina Elsa iz planetarno popularnog animiranog filma "Frozen", u nastavku animiranog megahita, bude prva junakinja koja će, umesto princa, imati devojku,

Kako priše britanski "The Guardian", film "Frozen" koji je izašao 2013. godine, stekao je ogromnu popularnost dok su njegovi glavni likovi: princeza Elsa, njena sestra Anna, Sneško Belić Olaf i mladić Kristoff ušli među najprodavanije figure u 2014. i 2015. godini.

Priča koja se proteže kroz film govori o suzbijanju "supermoći" Else kako bi se ponovo spojila sa svojom sestrom Annom. Kako piše "The Guaridan", ta tema široko je tumačena u javnosti jer je prvi put u Diseyevom filmu izbegnut "srećni završetak" sa princom, u korist sestrinske odanosti. Kampanju je započela devojka Alexis Isabel koja je, tokom proteklog vikenda, na Twiter profilu prva podelila haštag "Dajte Elzi devojku" (#GiveElsaAGirlfriend) koji je retweetovan nekoliko hiljada puta, nakon čega su o istome počeli da izveštavaju američki i drugi televizijski kanali.

Pomenuti haštag je podeljen i na drugim društvenim mrežama gde je pružena podrška ideji koja promoviše LGBT populaciju, a kojom bi Elsa postala prva "gay junakinja" Disneya. U isto vreme, Oscarom nagrađena pesma u kojoj Elsa peva o svom oslobođenju ("Let It Go") shvaćena je kao metafora za LGBT populaciju, piše "The Guardian".

Na ove navode oglasila se scenaristica filma Jennifer Lee. "Znamo šta smo napravili. Film koji smo napravili pripada svetu i zato ne želim ništa reći u vezi toga, neka fanovi pričaju. Mislim da sve zavisi od njih", rekla je kratko Lee. Iz Disneya su početkom 2016. godine najavili nastavak "Frozena", koji bi trebao izaći do kraja 2018. godine. I sami "Frozen" rađen je dve godine, a rangiran je kao najbolji film koji je ikada izašao iz Disneyeve radionice.

To je film na kojem je kompanija najviše zaradila od svoje "renesansne ere" i animiranih filmova "Mala sirena" iz 1989. do Tarzana 1999. godine. Takozvani "efekat Frozena" bio je toliko veliki da je Administracija za socijalnu sigurnost Sjedinjenih Američkih Država u 2015. godine objavila "enormni" porast ženskih imena Elsa, koje roditelji daju novorođenim bebama.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...