•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nikita Milivojević o Šekspiru u DKSG, četvrtak 26.5.

U četvrtak 26. maja u 20 časova u Klubu-knjižari Magistrala biće održano predavanje „Šta nam danas znači Šekspir“. Ovo je drugo u nizu predavanja koje se organizuje u Domu kulture „Studentski grad“. Na programu učestvuju pozorišni reditelj i osnivač Šekspir festivala Nikita Milivojević, Dragana Stefanović i Radmila Nastić.

Predavanje će biti praćeno video klipovima iz filmskih verzija Hamleta, Magbeta i Bure, scene iz Perikla Nikite Milivojevića i odlomak iz projekta Our School Was a Stage i scenarija On Shakespeare’s Deathbed učenika gimnazije u Gornjem Milanovcu.

Šekspir je danas živ koliko zbog večnih tema toliko i zbog likova kroz koje je ispričao svoje priče. Jedinstvo sadržaja i forme posebno odlikuje četiri velike tragedije koje su zaokupljene pitanjem smisla i postepenim otkrivanjem istine: Hamlet, Otelo, Magbet i Kralj Lir. Pozorišni ljudi često preferiraju Šekspirove romanse s otvorenim krajem. Bura, s bezbroj adaptacija u pozorištu i na filmu, završava se Prosperovim obraćanjem publici u kojem stavlja do znanja da je sve bilo samo pozorište. Zanimljivo je da su i Šekspirove istorijske drame takođe predmet prilagođavanja savremenom trenutku, o čemu sedoče verzije Ričarda III, Henrija V, Henrija VI, napisala je o ŠekspiruRadmila Nastić.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...