•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Half Life of Timofey Berezin (Pu-239) (2006)

Radnik u ruskom nuklearnom postrojenju biva izložen smrtonosnoj dozi zračenja. Da bi zbrinuo svoju porodicu, krade izvesnu količinu plutonijuma i kreće da ga proda na moskovskoj crnoj berzi uz pomoć jednog nesposobnog kriminalca...

Novopečeni scenarista/režiser Skot Berns plete ovu napetu priču o nuklearnom tehničaru koji doživljava neobičan susret sa ozloglašenim i opasnim ruskim gangsterom. Radnja se događa 1995. Timofej je radnik u nuklearnom postrojenju u post-sovjetskoj Rusiji. Nakon što je bio izložen opasno visokom nivou radijacije dok je pokušavao da izbegne katastrofu u postrojenju, Timofej otkriva da su ga vlasti namerno obmanule po pitanju ozbiljnosti njegove ozračenosti i da će najverovatnije umreti za nekoliko dana. Rešen da novčano zbrine svoju ženu i malog sina pre nego što podlegne posledicama zračenja, Timofej beži s malom količinom plutonijuma, lepi epruvetu za svoje telo i kreće put Moskve u nadi da će ostvariti brzu i unosnu prodaju u kriminalnom podzemlju.

Ovo je «Nova Rusija» u kojoj sve ima svoju cenu, a Timofej je rešen da obezbedi budućnost svoje porodice, iako je on sam nema. U filmu još glume Oskar Ajzak i Džejson Fleming, dok su producenti Sekpn Ejt i Bikon Pikčers za HBO Film.

Žanr:drama
Godina:2006
Reziser:Scott Z. Burns
Scenario:Scott Z. Burns, Ken Kalfus
Uloge:Paddy Considine, Oscar Isaac, Valeriu Pavel Dan
Uzrast:R
Award:dve nagrade
Studio:Beacon Pictures, HBO Films, Plutonium Production Limited
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu