•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Autor 'Igre prestola' objasnio zašto ubija svoje likove

Pisac knjiga "Pesma leda i vatre", prema kojima je snimana serija "Igra prestola", George R.R. Martin je objasnio zašto nemilosrdno ubija svoje glavne likove.

Martin je u razgovoru za magazin Galaxy’s Edge Magazine, istakao da pisac ima obavezu da kaže istinu, a istina je, kako je kaže u jednom od gesla u "Igri prestola", da "svi ljudi moraju umreti".

"Naročito ako pišete o ratu, koji je svakako centralna tema 'Igra prestola'. Svi smo milion puta čuli priču o herojima koji kreću u avanturu, a heroj, njegov najbolji prijatelj i njegova devojka, prolaze kroz niz neverovatnih situacija, a da niko od njih ne umire. Umiru samo sporedni likovi. To je prevara. To ne funkcioniše tako. Oni idu u bitku i njihov najbolji prijatelji umre ili bivaju strašno ranjeni“, smatra Martin, prenosi The Independent‎.

Pisac kaže da je smrt jedna od neizbežnih stvari.

"Kada prihvatite da morate uključiti i smrt, onda treba da shvatite da ona može pogoditi bilo koga, bilo kada. Nećete živeti večno samo zato što ste slatko dete heroj ili najbolji prijatelj heroja. Nekad heroj umire, barem u mojim knjigama".
Martin priznaje da mu je ponekad teško da ubije svoje likove.

"Volim sve likove koje sam stvorio i zato mi je uvek teško da ih ubijem, ali znam da to moram da uradim. Obično mislim da ih zapravo ne ubijam. Ubijaju ih drugi likovi. Skidam krivicu sa sebe", pravda se autor.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....